Vilapicina i la Torre Llobeta provarà el nou projecte de superilla social

Petits equips autogestionats es faran càrrec de grups d’usuaris que visquin a prop uns dels altres

Vilapicina i la Torre Llobeta és un dels quatre barris de Barcelona que engegarà properament el projecte pilot del nou Servei d’Ajuda a Domicili i que pretén atendre les persones usuàries de manera més digna i propera, tot millorant les condicions laborals dels professionals i impulsant la integració social i sanitària.  Per dur a terme el projecte, es crearan petits equips autogestionats per una desena de professionals que es faran càrrec de manera compartida de grups d’uns cinquanta usuaris cadascun que visquin a prop uns dels altres. La finalitat és que amb aquest model d’actuació els professionals aconsegueixin fer jornades laborals més completes i en un entorn més estable.

Segons l’Ajuntament, a més de crear ocupació estable, millorar la qualitat del servei i garantir la sostenibilitat social i econòmica, amb aquest nou servei hi ha una intenció de construir superilles socials. Les previsions demogràfiques per a les properes dècades mostren que el volum de persones grans seguirà creixent a partir de les 345.000 que hi viuen actualment a la ciutat. Tot indica, per tant, que caldrà augmentar encara més els serveis domèstics, sociosanitaris i comunitaris per atendre i cuidar aquestes persones grans.

Aquest primer pas d’atenció més propera, a banda d’implicar un tracte més humà, permetrà afegir en un futur aspectes nous com ara la integració i la coordinació de l’atenció a la dependència amb els serveis sanitaris, la coordinació amb els cuidadors i la coordinació amb altres serveis municipals que ja s’ofereixen a la gent gran.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies