Un club de lectura inclusiu a la biblioteca de Nou Barris

La iniciativa s’adreça a persones adultes amb dificultats lectores i cognitives

La biblioteca Nou Barris allotja fins al 28 de maig, un club de lectura inclusiu. Aquest està adreçat a persones que tenen dificultats lectores i cognitives. La iniciativa pretén fomentar l’interès per la lectura en un espai de socialització comunitari com és la biblioteca, i en llengua catalana. L’activitat forma part de la celebració del 20è aniversari de la biblioteca de Nou Barris.

Aquest club de lectura inclusiu vol que els participants accedeixin a la cultura a través de lectures adaptades i que es relacionin amb d’altres tot expressant els seus sentiments, emocions i experiències. “El que volem és que tothom sigui capaç d’expressar aquests sentiments que els ha provocat la lectura. – comenta Roser Garcia, delegada del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona a Nou Barris i moderadora del club de lectura-   Tothom pot dir alguna cosa, no cal ser filòleg ni expert en literatura. Tu quan has llegit una cosa tens un sentiment, una frase, una paraula, alguna cosa que pots explicar als altres.”

En aquest sentit, i com tot club de lectura, poden enriquir l’experiència individual amb el comentari en grup sobre el que els ha evocat un llibre determinat. “Estic aquí per que m’agrada molt la lectura. – explica el Marius Llorens, un dels participants – Per la companyia dels nois, que a alguns els costa llegir, a d’altres no els costa llegir, però són bones persones, si no no estaria aquí.”  La Cruz Espejo, una altre participant està molt contenta amb la lectura que els hi ha tocat: “Em crida molt l’atenció tot el llibre perquè està bé per aprendre coses del nostre cos, aprendre coses de la nostra via diària.”

Les sessions programades per a l’any vinent són les següents: 12 de febrer, 12 de març, 9 d’abril, 15 de maig i el 28 de maig (amb una sortida). Totes elles es faran de les 15.30h a les 16.30h a la biblioteca de Nou Barris.

L’origen del projecte

Al gener, en la reunió de preparatius per a la Festa Major de Nou Barris, els educadors dels centres ocupacionals TEB Verdum, Can Carreras i GSIS Barcanova van proposar d’oferir alguna activitat a la Biblioteca de Nou Barris adreçada als usuaris dels seus centres. Des de la biblioteca es va proposar fer alguna activitat relacionada amb la lectura. I des de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat es va llençar la idea d’organitzar una activitat pilot relacionada amb aquesta temàtica dins dels actes programats per la festa major, amb l’objectiu de fer participar als usuaris dels tres centres ocupacionals.

Amb aquestes premisses i predisposició, es va organitzar una experiència pilot al maig: un taller de lectura fàcil sobre el llibre ‘Tingues cura del teu benestar físic i emocional’. Dos professionals van dinamitzar el taller amb un resultat molt positiu: la participació de 25 usuaris i les ganes de seguir amb una activitat que ara ha cristal·litzat en aquest club de lectura inclusiu.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies