El circ d’hivern ens tanca a l’edició d’enguany en un soterrani còsmic

Cinc germans viuen aïllats del món amb unes tradicions i cultura alternatives

L’Ateneu Popular de 9 Barris aposta enguany per l’experimentació i el circ més contemporani i teatral en l’edició 22 del Circ d’Hivern. ‘Soterrani Còsmic’ ens presenta cinc germans que conviuen en un petit espai amb les seves pròpies lleis, cultura i tradicions. El germà gran, amb només 10 anys, té cura dels petits i crea tot un petit univers entre quatre parets. Inspirant-se en el llibre ‘La guia de l’autoestopista galàctic’ i alguns records dels seus pares aixeca una societat alternativa on les veritats absolutes s’acabaran esvaint.

David Climent i Pablo Molinero, també coneguts com a la companyia Los Corderos, dirigeixen sobre l’escenari quatre artistes de circ i una música, en la que es la seva primera experiència en el món del circ. “Teníem clar que no volíem fer un espectacle infantil, tampoc un teatre només per a adults, volíem fer alguna cosa familiar però no estrictament infantil. I després portar-lo al nostre terreny una mica més teatral on es barreja el moviment, la llum, la música, la imatge… però en el terreny del teatre. Portar el circ al teatre del teatre.”, afirma Pablo Molinero, un dels directors.

Els espectadors van coneixent els membres d’aquesta família peculiar a través d’una hora de jocs, balls, tècniques de circ i més diàleg de l’habitual en un Circ d’Hivern, que giren entorn les tradicions i la història que el germà gran ha anat inventant per a aquesta petita societat, amb dos grans protagonistes: Michael Jackson i el llibre ‘La guia de l’autoestopista galàctic’.  “El germà gran protegeix els germans i els explica tot el que passa a partir d’aquest llibre. Per a ells és com la Bíblia. Allò ha creat el seu background i la seva tradició.  Aquests germans que no han tingut referents adults, han creat una cultura alternativa que no coincideix amb la realitat però que funciona encara que tot està basat en una mentida. – explica David Climent, un dels directors de l’obra- Hi ha la reflexió de com la ficció en els adults, o de coses que no són explicables, també estan molt presents en les creences. Les coses són d’una manera però també podrien ser d’una altre. Els dogmes podrien ser d’una altra manera i també podrien funcionar. ”

L’espectacle ‘Soterrani Còsmic’ és fruit de tres mesos de treball. L’estrena és aquest dissabte 16 de desembre amb invitació. La resta de passis tindran lloc entre el 22 de desembre fins al 21 de gener.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies