Gent de Nou Barris, gent d’arreu

Una exposició mostra el districte com un petit món sense fronteres

 

9 Barris Acull tanca l’any amb una exposició que recorda la gran diversitat de Nou Barris i la gran diversitat de raons que mouen les persones a emigrar. La guerra, els estudis, la persecució política, religiosa o simplement la voluntat de millorar les condicions econòmiques o de vida són els arguments dels 14 casos que se’ns presenta en format fotogràfic en blanc-i-negre.

A les dècades dels 60 i 70 persones vingudes d’arreu d’Espanya van configurar bona part dels territoris de Nou Barris. Van arribar cercant una vida millor, amb més oportunitats. Als anys 90, es va viure una nova onada migratòria. Aquest cop les persones arribaven de més lluny, però moltes històries eren semblants. També aspiraven a noves i millors vides. Avui dia, el districte conserva una gran varietat d’aquests ingredients, de fet de persones d’arreu del món. I aquesta diversitat d’històries és la que reflexa l’exposició que es pot veure a l’Espai Via Favència fins a finals de gener. “Vam fer l’exposició per reflectir la realitat de Nou Barris, de la que a vegades no som conscients, que som un districte fet de la immigració. – explica Lourdes Ponce, de 9 Barris Acull, la xarxa d’entitats que ha creat la mostra- Moltes vegades la pobresa no és només el motiu que impulsa a la gent a marxar del seu lloc d’orígen. Hi ha molts motius, religiosos, d’aspiració de millora, polítics, socials…  des de gent que va arribar de la Catalunya profunda per poder estudiar, a gent que va emigrar per exiliar-se políticament del seu país, i gent que ha vingut per trobar un futur millor, és la història de la immigració. “.

Una de les entitats que ha participat activament amb la mostra ha estat 9 Barris Imatge. “Els fotògrafs de 9 Barris Imatge van fer un gran treball. Són fotografies molt maques i valia la pena convertir-la en exposició- assegura Ponce- En principi ens va semblar arriscat fer les fotos en blanc i negre, perquè les tonalitats més fosques costen més d’il·luminar, però han quedat molt bé.” Les fotografies venen acompanyades d’un parell de frases que resumeixen l’orígen i l’essència  dels protagonistes. La idea és que tothom que visiti l’exposició pugui identifcar-se amb alguna de les històries, i descobrir que la gent de Nou Barris és d’arreu.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies