Nou Barris viu cues i molta participació a les eleccions

Ciutadans torna a guanyar les eleccions autonòmiques al districte

Nou Barris va viure ahir una jornada electoral amb normalitat i molta participació. Repassant les dades del web oficial de les eleccions, queda clar que el partit de C’s va revalidar la seva victòria l’any 2015, amb un ascens de pràcticament un 10% de vots fins superar el 31%. Per darrera, el PSC (19%) va recuperar la segona posició que als darrers comicis va ser per a Junts pel Sï. El tercer lloc aquesta vegada va ser per ERC (17%). Els comuns es van quedar en el 10%, Junts per Catalunya en un 9%. Dos partits van perdre gairebé la meitat dels vots respecte al 2015: el PP va tenir un 6,7% i la CUP va obtenir un 3,5%.

La jornada electoral va començar a Nou Barris amb cues i molta participació. Abans que obrissin les portes dels col·legis, molts veïns ja esperaven per votar i recuperar la normalitat d’un dia laborable. Els avis tenien pressa per anar a tenir cura dels néts, en un dia no lectiu. Els treballadors tenien pressa per començar la jornada laboral. A més de portar el cens, els membres de les meses van haver d’omplir més justificants de l’habitual en una jornada electoral tradicional. Les xifres al final de la jornada van deixar clar aquest ascens de la participació, amb un 77,5%, gairebé un 5% més de votants que a les passades eleccions de 2015. Tot i això, ha tornat a ser el segon districte de Barcelona amb menys vots registrats, per darrera de Ciutat Vella.

Més enllà de postures unionistes o independentistes, a peu d’urna es va copsar la demanda majoritària de recuperar la normalitat i la convivència. Es van trobar posicions més unionistes,: “D’avui espero que siguem espanyols, què més voleu? Som espanyols, a Espanya hem de morir.” I també del sector independentista: “Esperem no haver de demanar miracles després, demà. Ho hem el millor que hem sapigut. Ja en parlarem demà al matí quan sapiguem tot. Esperances moltes, dubtes molts. Ja en parlarem.” Però sobretot, es van sentir les veus que demanen que es posi el focus en la solució dels problemes que els afecten en el dia a dia, com l’economia, l’atur i els serveis socials. “Que es normalitzin les coses- afirma Juana Millán- que ens posem tots d’acord, guanyi un o guanyi un altre, hi hagi diàleg entre tots per millorar la convivència de tots. No uns quants, sinó tots”. “A veure si solucionem els problemes que hi ha pendents, seria necessari que se solucionessin.”, afegia María Gómez.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies