El Casalet del Turó dedica el seu pessebre gegant a Besalú

El diorama es pot veure durant totes les festes a l’aparador de l’equipament

Un any més els usuaris del Casalet del Turó de la Peira han estrenat un pessebre gegant, fet a mà per ells mateixos. Aquest cop l’obra està dedicada a Besalú. La comitiva que es dedica durant prop d’un mes a construir cada casa i detall del diorama, es va inspirar en el propi poble de Besalú. Es van desplaçar fins a la Garrotxa per dinar, visitar i fotografiar cada element distintiu del poble, per reproduir-lo amb fidelitat. Tot aquell paisatge ha pres forma en escala a través del porexpan, la sorra, el guix… i un element secret per fer l’aigua del riu que no ens han volgut revelar. Una dotzena de persones treballa durant moltes hores en el local del casalet, de dimensions molt reduïdes, per convertir la idea en realitat. Precisament, aquests artesans del pessebrisme reclamen un espai més gran per treballar amb més comoditat i per lluir millor les seves obres.

La feina artesanal del pessebre es pot veure durant totes les festes a l’aparador que el Casalet del Turó té a la cantonada entre el passeig de la Peira i el carrer de Montmajor. Els visitants infantils tenen un repte. Aquells que trobin la figura del caganer, s’enduen un premi, un caramel.

Els pessebres del Casalet han estat reconegut en múltiples ocasions en el concurs anual tradicional de la Fatec, i des de fa alguns anys ja no competeix, sinó que hi participa com a exhibició i rep una menció especial per les seves creacions.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies