2000 alumnes de Nou Barris tindran aquest curs robots i tauletes a les aules

El projecte eKit-TAC motiva els nens i joves cap a vocacions tecnològiques i científiques

L’Escola Victor Català ha estat un de les primers centres de Nou Barris en estrenar les maletes tecnològiques del projecte eKit-TAC. Uns 300 alumnes han fet servir tauletes en assignatures com ara anglès o matemàtiques, i un centenar d’alumnes de primària han utilitzat els robots de les maletes que Districte de Nou Barris posa a disposició de les escoles. La idea és que l’alumnat del districte es motivi amb les noves tecnologies i s’eviti la fractura tecnològica.

El districte de Nou Barris, Barcelona Activa i el Parc Tecnològic de Nou Barris han sumat esforços per apropar la programació i la robòtica als escolars del districte. “Volem incentivar que els nens i nenes de Nou Barris tinguin més predisposició per a les vocacions científiques o tecnològiques perquè ens sembla estratègic de cara al futur.- afirma Janet Sanz, regidora de Nou Barris- Moltes famílies no es poden permetre comprar aquest tipus de material i, per tant, l’escola ha de ser el lloc on combatre la fractura digital i tecnològica.” Per això ofereixen en préstec a les escoles maletes amb tauletes i robots per tal que durant un mes aquest material es faci servir dins les assignatures habituals. El préstec del material ve acompanyat de formació específica als mestres, per tal que en treguin tot el profit. Les maletes contenen diferents tipus de robots i programes, adaptats a alumnes des d’Educació Infantil, Primària, Secundària i Educació Especial.

L’Escola Victor Català, a la Prosperitat, ha estat un dels primers en experimentar amb robots i tauletes a primària. L’acollida entre mestres i alumnes no ha pogut ser millor. Els nens i nenes han treballat amb les tauletes el vocabulari anglès o s’han gravat en grups parlant en anglès. També han programat els moviments o les expressions dels Zowis, uns petits robots que es dirigeixen des d’una tauleta. “Tenim uns tapissos que els nens han d’arribar d’un punt a un altre i per poder arribar han de programar el Zowi de manera que arribi al lloc que se li demana. –  explica la Laura Rodríguez, coordinadora TAC de l’Escola Víctor Català – També treballen la memòria, la concentració, perquè té alguna activitat que has de recordar els passos que fa el Zowi, els moviment que fa. Pel que fa a les tauletes, des de llengua anglesa m’ha anat molt bé per treballar l’expressió oral.”

El balanç ha estat tan positiu que valoren tornar a demanar el préstec del material robòtic i digital.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies