El CUAP Cotxeres remodela les urgències per millorar l’atenció al malalt fràgil

S’amplien els boxes i es dobla la capacitat triatge pels moments d’alta demanda

El CUAP Cotxeres s’ha reformat per millorar el triatge i l’atenció a les urgències, sobretot en el cas dels malalts fràgils.  Les obres han permès crear una nova zona de tractament ambulatori i d’observació amb capacitat per sis persones, ampliar el laboratori i la farmàcia, doblar la capacitat de triatge pels moments d’alta demanda assistencial i ha millorat l’accessibilitat al box d’aturades.

Amb una inversió de 275.000 euros el Centre d’Urgències i d’Atenció Primària ha renovat bona part de les seus serveis. D’una banda, les obres han permès crear una nova zona de tractament ambulatori i d’observació diürn amb capacitat per a sis persones, a més d’un millor accés al box d’aturades i una ampliació del laboratori i el servei de farmàcia, en un centre que atén el 50% de les urgències ateses als centres d’urgències d’Atenció Primària de l’Àrea Integral de Salut de Barcelona Nord.  També s’ha separat la sala d’espera de la zona d’atenció, guanyant d’aquesta manera un espai per a l’observació i seguiment d’alguns malalts.  A més, la remodelació suposa la creació d’una consulta polivalent que doblarà la capacitat de triatge en moments d’alta demanda assistencial.

La remodelació de les urgències  va acompanyada d’una unitat dins del mateix centre per donar una millor atenció en els moments de crisi. Així, quan els pacients més fràgils arribin al CUAP s’engegarà una atenció en coordinació amb els dispositius socials i sanitaris del territori, per garantir un seguiment adequat del pacient. “Això ens permetrà no només centrar-nos en la patologia que en aquell moment el pacient consulta d’urgències, sinó fer una exploració per poder coordinar també els serveis de territori tan a nivell sanitari com social. – explica Lucia Salvans, la directora adjunta CUAP Cotxeres –  I, d’aquesta manera, fer que aquella visita serveixi perquè aquell pacient fràgil no hagi de repetir una consulta o prevenir possibles recaigudes”.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies