La mesquita del carrer del Japó preveu obrir al febrer

Tot i els constants actes vandàlics al centre,  la comunitat islàmica aposta pel diàleg

El centre d’oració del carrer del Japó, a la Prosperitat, es troba a un tràmit d’aconseguir el permís per inaugurar l’espai. Si tot va bé, el mes de febrer el centre obrirà les portes finalment, després de mesos de polèmiques en què han hagut de suportar cassolades, pintades i sabotatges a les portes de la mesquita per part dels contraris al centre, contrarestats pel suport d’altra part del veïnat. Un cop en funcionament, volen que el centre sigui un punt de convivència, i reunir-se amb els veïns periòdicament per revisar i solucionar possibles molèsties si cal.

La Comunitat Islàmica de Nou Barris aposta pel diàleg i la mediació. Fa només quinze dies van trobar noves pintades a la persiana del centre, però creuen que amb l’obertura del centre cauran els darrers recels dels veïns del carrer del Japó. “Aquí patim pintades, patim cops a les persianes, patim insults… però crec que ens recuperarem a poc a poc quan els veïns vegin el que tenim aquí, el que fem, i agafaran confiança de mica en mica”, explica Abdel Elblout, el vicepresident Comunitat Islàmica Nou Barris.

Visites i reunions amb els veïns

Molts veïns i entitats ja han entrat dins la mesquita per resoldre dubtes i apropar-se a la cultura i tradicions musulmanes. L’Ajuntament també ha fet mediació amb les comunitats de veïns del carrer. Des de la comunitat islàmica també s’ofereix la possibilitat de fer trobades periòdiques amb el veïnat. “En aquestes reunions, que podran ser cada 15 o 20 dies, preguntarem si hi ha molèsties pel centre, i si n’hi ha les solucionarem. Volem estar en contacte amb els veïns, perquè volem que el centre sigui un exemple de convivència al barri”, afegeix Elblout.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies