Tancada per obres la part baixa del parc de la Guineueta

Es rehabilitaran els camins i els accessos al recinte, que perdrà el tancat perimetral

Dos milions d’euros rejoveniran el parc de la Guineueta, 46 anys després de la seva inauguració. Les obres han començat a la part baixa del parc, que roman tancada mentre es renova el paviment i els parterres.

El projecte preveu renovar per fases els prop de 30.400 metres quadrats del recinte. El principal objectiu és sobretot millorar el passeig i l’accessibilitat. Per això es renovarà el paviment dels camins, ara molt malmès per les arrels dels arbres, i es milloraran les rampes i escales. També es vol obrir més el parc als  barris i per aquesta raó s’eliminarà la tanca que limita el recinte juntament amb les portes. Les reparacions arribaran també als parterres i zones verdes, així com a la xarxa de reg i l’enllumenat. D’altra banda, també es vol potenciar l’ús responsable per part dels tenedors de gossos. Per això, a la part alta del parc s’actuarà a l’àrea d’esbarjo per a gossos. Tot plegat està previst que acabi durant el mes d’agost.

El parc de la Guineueta es va construir juntament amb el polígon de la Guineueta als anys seixanta, sobre una zona de rieres, aqüeductes i vinyes. Es va inaugurar dues vegades. Primer l’any 68, però per tornar-se a tancar i reformar fins a la inauguració oficial i definitiva el 6 de desembre de 1971. Es tracta d’un espai de més de 6 hectàrees que ha protagonitzat la infància de molts generacions de nens i nenes de Nou Barris. A més, és un espai de trobada molt important per a les entitats de Nou Barris, ja que acull cada any La Cultura Va de festa (la fira de les entitats del districte), l’Aplec de les Roquetes, les Cruces de Mayo i el Dia d’Andalusia, entre d’altres trobades importants.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies