Entitats i veïns defineixen el nou casal de Joves de la Prosperitat

L’Ajuntament comença a redactar el projecte sorgit d’un concurs d’idees amb molta participació

El nou casal de Joves de la Prosperitat s’ha definit en un concurs d’idees, en el que han participat un gran nombre d’entitats i veïns del barri. L’equipament és per als veïns una de les inversions més necessàries al barri, ja que el joves es troben en uns barracons provisionals des de fa sis anys.  L’Ajuntament iniciarà ara la fase de redacció del projecte executiu, amb un pressupost que ronda els dos milions d’euros i la previsió de començar les obres al 2019.

El nou casal se situarà en un solar situat just al costat dels barracons on actualment realitzen les activitats el joves.  Amb el nou equipament, els joves guanyaran més espai.  “El nou casal té dues plantes. Perquè una sola planta, amb totes les activitats i tallers que fem, es quedava petita. – comenta en Francisco Fernández, membre del Casal de Joves de la Prosperitat. –  Nosaltres vam demanar que, com al casal actual, hi hagués una zona central oberta, perquè puguem veure la llum del sol, puguem respirar fora, que no fos un lloc tancat.”  El nou equipament recull moltes de les propostes fetes pels joves. “Hem demanat una sala de cuina per fer tallers de cuina i ho tenim. Tenim també una zona de trobada, la nova ‘quarta’, tenim un magatzem amb cara i ulls, i també uns nous bucs d’assaig”, afegeix Francisco Fernández.

El nou equipament permetrà, a més, recuperar una de les activitats que no es va poder traslladar al barracons provisionals, el taller i l’emissora de ràdio. Actualment la ràdio es troba a l’anterior seu dels joves de la Prosperitat, en un edifici del carrer de Joaquim Valls. Els joves van ser desallotjats d’aquest antic casal l’any 2010 per les continues denúncies per soroll, malgrat que es van fer obres d’insonorització a l’equipament.  Des de llavors, els joves i les entitats del barri han demanat un local en condicions.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies