Els usuaris reclamen treure els pals d’agility de l’area d’esbarjo de gossos de la Prosperitat

Els usuaris asseguren que són perillosos quan els animals corren en grup

Els usuaris habituals de l’àrea d’esbarjo per a gossos de la Meridiana estan reunint signatures per demanar l’Ajuntament l’eliminació dels pals d’agility instal·lats al recinte, ja que asseguren que hi ha hagut diversos accidents i topades. Els consideren perillosos, d’igual manera que els accessos, on també hi demanen una segona porta que impedeixi que s’escapin els gossos.

Es tracta d’una vintena de pals d’agility que, pel que sembla, no han trobat gaire bona acollida entre els usuaris del recinte, situat a la confluència entre l’avinguda Meridiana i la via Favència. “Aquí la gent no ve per a això, ve perquè els gossos corrin i es diverteixin. – assegura Purificación Ruiz, una de les usuàries habituals del recinte- És molt, molt perillós. Perquè els gossos corren tots junts i no veuen per on corren i es donen uns cops impressionants contra els pals”. Uns ensurts que usuàries com Lorena del Pino han viscut en primera persona: “La meva gossa es va donar amb el cap i va estar alguns dies que li costava caminar i jo pensava que li havia passat alguna cosa més greu però va quedar en això, i també he vist tres o quatre que els hi ha passat el mateix.” El principal problema, diuen, és l’èxit del recinte, on s’hi poden aplegar molts gossos a les hores punta. Aquesta afluència tan nombrosa fa que demanin un major manteniment, sobretot pel que fa als forats de gran tamany al terra.

Una altra reivindicació ha estat sempre la necessitat de col·locar una segona porta en els accessos per evitar que els gossos s’escapin quan algú hi surt o hi entra. “S’han escapat molts gossos- lamenta Maribel Llamas, altra usuària habitual- perquè en el moment que obres, venen tots a veure’t, i si són cadells, alguns se t’escapa. I hi ha hagut ensurts seriosos, que si hi haguessin dues portes, doncs seria una cosa de tranquil·litat.”

El recinte es va inaugurar el desembre del 2016. Són 700m2 de parterres de sorra, arbres, bancs i papereres i tot d’elements pensats per al benestar dels gossos. Unes mides que la converteixen en una de les àrees d’esbarjo per a gossos més gran de Barcelona, tot i que per a alguns usuaris s’ha quedat petita per la gran afluència de gossos en hores punta.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies