L’Ajuntament adjudica la cessió del solar per 27 cohabitatges cooperatius a les Roquetes

L’edifici s’ubicarà al carrer del Pla dels Cirerers  i es construirà amb criteris ecològics i d’estalvi energètic

L’Ajuntament de Barcelona va fer públic ahir el nom de les cooperatives que han guanyat el concurs per construir quatre promocions de cohabitatge a la ciutat i van signar els contractes per poder iniciar els projectes en les properes setmanes. Entre aquestes hi ha la que s’alçarà al carrer del Pla dels Cirerers 2-4, tot just al costat de la plaça de les Dones de Nou Barris, a les Roquetes, que anirà a càrrec de l’Associació Cohabitatge Cooperatiu. Es tracta d’una nova línia d’actuació municipal per l’ampliació del parc d’habitatge assequible, que aposta per cedir a través d’un concurs públic l’adjudicació solars  per a la construcció d’habitatge cooperatiu en règim de cessió d’ús, o cohabitatge. L’accés a aquest concurs va quedar restringit a cooperatives que fomenten noves formes d’accés i de relació amb l’habitatge protegit, que no passen per la propietat ni tampoc pel lloguer. La propietat del sòl mai no deixarà de ser pública i s’oferirà en dret de superfície. En aquestes comunitats de veïns no existeixen propietaris, sinó cooperativistes que viuen amb un règim semblant al lloguer indefinit però amb un preu molt més assequible i una gestió dels espais comuns molt més col·laborativa

Durant el concurs l’Ajuntament va valorar especialment els criteris ambientals, com l’ús de sistemes constructius de baix impacte ambiental, i socials, com la imbricació amb el territori i la participació dels cooperativistes.

El projecte que ha presentat l’Associació Cohabitatge Cooperatiu preveu espais comunitaris que promoguin la vida en comunitat, l’ús compartit d’infraestructures bàsiques i la coresponsabilitat dels usuaris en la gestió. La nova comunitat de veïns durà per nom Els Cirerers i participaran directament en la definició del projecte arquitectònic i del model de convivència que volen.

Perl que fa l’edifici (a la imatge) tindrà mínima demanda energètica pel que fa a la climatització i producció d’aigua calenta i es construirà amb materials de mínima petjada ecològica, preferentment orgànics, com la fusta.

A la planta baixa s’ubicarà un espai d’escola-taller de cuina amb restauració.  L’edifici comptarà amb espais comunitaris la planta tercera i sisena, com ara un hort, un jardí o una mena de biblioteca;  a cada planta hi haurà bugaderies i finalment hi haurà un total de 27 pisos o espais habitables privatius.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies