Cinc punts de recollida de signatures a Nou Barris per remunicipalitzar l’aigua

La campanya vol recollir 15.000 signatures a tota Barcelona fins al 15 de febrer

Més de 40 entitats de Barcelona han teixit una xarxa ciutadana per aconseguir que la gestió de l’aigua a Barcelona tingui una gestió pública i amb la participació de la ciutadania. Per això volen aconseguir 15.000 signatures fins al 15 de febrer, per tirar endavant una Iniciativa Ciutadana, que proposa l’aprovació d’una consulta a Barcelona amb la pregunta: “Vol vostè que la gestió de l’aigua a Barcelona sigui pública i amb participació ciutadana”? L’objectiu és instar el ple municipal a prendre les mesures necessàries per garantir un dret humà com és l’accés a l’aigua.

La iniciativa està inspirada en els referèndums i les consultes convocades pels moviments socials de grans ciutats com Berlin o Madrid i de països com Itàlia i Uruguai. Aquestes  lluites dels darrers 15 anys serveixen com a referents per haver dut a terme processos de remunicipalització i de defensa de la gestió pública de l’aigua a partir de l’organització de la societat civil.

Cada districte té un Equip de Campanya que funciona de forma organitzada per planejar, gestionar i convocar sessions informatives i formatives a diferents espais del barri com casals, ateneus, biblioteques… muntar taules al carrer per aconseguir signatures, explicar el procés participatiu i sumar persones voluntàries com a fedatàries.

Si us voleu afegir a la iniciativa, a Nou Barris, hi ha cinc punts de recollida, que trobareu en els següents emplaçaments:

Casal de Barri de la Prosperitat (plaça d’Ángel Pestaña)
AV Prosperitat (carrer de Baltasar Gracián, 24) Els dimarts de 19 a 21:30h o dimecres de 18 a 19.30h
Consum Responsable Nou Barris, S.C.C.L (carrer de Badosa, 36)
Casal de Barri Ateneu la Bòbila (carrer de l’Estudiant, 1)
Botiga La iaia Mercè (carrer d’Emili Roca, 52)

La iniciativa vol apropar-se a una situació més similar a la de la resta d’Europa i del món, on la gestió de l’aigua és pública en un 80% i 90% respectivament. Actualment, a Catalunya la situació és a la inversa: la gestió de l’aigua és en més d’un 80% privada.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies