Torre Baró inaugura el Casal de Barri

Els veïns ja gaudeixen dels 1.450 metres quadrats d’equipament amb tallers i activitats

A partir de les 12h, el barri de Torre Baró celebrarà que per fi tenen un casal de barri. Ho faran amb una sessió de portes obertes i un pica-pica, acompanyats d’activitats familiars. Els veïns, però, no han pogut esperar a la inauguració oficial de l’equipament i fa un parell de setmanes que hi desenvolupen activitats als nous locals.

Amb un pressupost total de 1.358.234€, l’Ajuntament ha reformat la primera planta d’un edifici de l’avinguda de l’Escolapi Càncer per adaptar-la i adequar-la a l’ús d’un casal de barri. El centre disposa d’uns 1.450 m2 i compta amb un espai de trobada per a seure, menjar i beure, una aula de cuina, aules-tallers, una sala de reunions i una sala-aula polivalent. També disposa d’un espai reservat per a l’Associació de Veïns i Veïnes de Torre Baró i un altre per a la gent gran, a més d’un buc d’assaig, un magatzem, una sala de direcció i serveis.

El casal té dues entrades, una a la planta baixa, que dóna a l’avinguda de l’Escolapi Càncer, i una altra des de la planta segona de l’immoble, que dóna al carrer de Castelldefels. L’equipament es distribueix en tres zones o blocs principals. El primer bloc agrupa els espais destinats a l’AV de Torre Baró i la gent gran, els magatzems, l’aula de cuina, la sala de reunions i serveis. Un segon bloc que fa d’espai d’acollida, estada i reunió de grups i compta també amb una sala polivalent. I al tercer bloc s’hi situen les aules-taller, els serveis i les dues sortides del local.

L’edifici que acull el casal és un dels immobles que van ser adquirits per l’Ajuntament a Regesa, amb l’objectiu d’incrementar el parc d’habitatge públic. El casal suma, a més, un actiu nou a l’entorn de la plaça dels Eucaliptus, i pretén convertir la zona en un eix dinamitzador de l’activitat de la part baixa del barri.

Els locals també acull el dispositiu d’inserció sociolaboral de Barcelona Activa per als barris de Torre Baró i Ciutat Meridiana, que dins el projecte “Treball als barris”, ofereix activitats i tallers de recerca de feina, noves tecnologies, alfabetització lingüística en diversos idiomes, assessorament laboral, atenció individual i obtenció de carnets professionals (manipulació d’aliments, plataformes i carretons elevadors). A finals d’any està previst que els locals també siguin la seu del CDIAP EIPI Nou Barris. Es tracta d’un servei que atén infants de 0 a 6 anys que tenen, o poden tenir, trastorns del desenvolupament, així com a les seves famílies. Disposa d’un equip interdisciplinari amb professionals de treball social, neuropediatria, fisioteràpia, logopèdia, psicologia i psicomotricitat. Fins ara hi havia un CDIAP a Verdun (al carrer de Luz Casanova, 11) que ara porta els serveis també a la Zona Nord. Es posarà en marxa progressivament i funcionarà a ple rendiment a la tardor de 2018.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies