Els Punts d’Assessorament Energètic informaran també sobre com generar energia local i renovable

El servei també oferirà documentació amb consells per reduir el consum i la despesa energètica

Els Punts d’Assessorament Energètic (PAE) es van crear per oferir informació referent sobre llum, aigua i gas als veïnsi veïnes, i sobretot per atendre les persones que pateixen pobresa energètica i que estan en situació de risc d’exclusió social. Nou Barris compta, per aquesta raó, amb dos d’aquests punts: un al Verdun, al carrer de Luz Casanova, 4 (al Casal de Barri), i un a la Zona Nord, al carrer de Vallcivera, 14. Ara, els punts d’assessorament energètic informaran tota la ciutadania d’eines ja existents per mesurar el consum energètic de la llar com la calculadora energètica i, a més, posaran a l’abast de les veïnes i els veïns de cada districte documentació amb consells per reduir el consum i la despesa energètica.

L’Ajuntament aposta per la generació d’energia elèctrica, perquè, afirma, “és legal, viable, a més d’una font d’estalvi”. Per això ofereix una guia d’autoconsum fotovoltaic que recull els dubtes i les qüestions més habituals sobre aquest tema i també els passos que cal seguir per fer realitat una instal·lació d’autoconsum. També es vol difondre el coneixement del mapa de recurs solar, que permet identificar si el nostre terrat té potencial energètic, una estimació del cost de la instal·lació i el personal instal·lador que la podria fer possible.

Hi ha tota una sèrie d’ajuts municipals en matèria energètica que es vehiculen que poden arribar fins al 60% del cost d’inversió per a instal·lacions de generació d’energia i del 40% per a les destinades a la reducció de la demanda energètica. A aquests ajuts, s’hi sumen les bonificacions de l’IBI de fins al 50% per la incorporació d’energia solar als edificis.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies