Més de 300 veïns de les Roquetes es disfressen per viatjar a Mart

La comparsa del barri continua creixent en participació i implicació

Des de fa cinc anys, els veïns i entitats de les Roquetes uneixen esforços i idees per disfressar-se conjuntament per a la rua del districte de Nou Barris. Uns veïns cusen, els petits preparen els complements i altres s’encarreguen dels decorats. Tothom té una funció.  Enguany desfilaran 326 marcians amb ganes de deixar aquest planeta i emigrar a Mart per construir una societat millor.

Va començar com una iniciativa per aprofitar els tallers de costura de l’AV Roquetes alhora que es facilitava una disfressa econòmica per a tothom que ho volgués. I ha acabat convertint-se en tot un exemple de participació veïnal. La comparsa de les Roquetes aconsegueix cada any implicar els equipaments i centenars de veïns del barri per  cosir, tallar, pintar i preparar tot el necessari per a la gran comparsa. “A l’AV Roquetes hi ha cinc tallers de costura, els cinc han cosit. Els del taller del casal Ton i Guida  també han cosit- -afirma Amparo Iturriaga, de l’AV Roquetes-  A més, ha vingut gent per la tarda que també participa cosint, tallant, preparant… els nens del casal infantil han retallat R de Roquetes, els del MIJAC han retallat naus espacials… som molts marcians i molt treballadors. Ens anem superant. Es va corrent la veu, la gent ve, i a més que les agrada participar.”

La comparsa va sempre acompanyada d’un to irònic i reivindicatiu. Aquest any el tema triat són els marcians. “Serem 326 marcians que emigrem a Mart. – explica Amparo – No ens agrada ja aquest món. Continua havent-hi desnonaments, la gent sense poder menjar,… hi ha un munt de problemes i hem pensat que marxem cap a Mart que allà s’hi estarà millor. I iniciarem un nou món i una nova vida.” Aquest nou món comença amb una declaració d’intencions: les disfresses són unisex, iguals per a tothom.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies