Veïns i Ajuntament arriben a un consens per transformar el carrer de la Mina de la Ciutat

La reforma pacificarà l’eix central del barri de les Roquetes i el convertirà en un espai de vida comunitària

Després d’un procés participatiu multitudinari, veïns i Ajuntament han arribat per fi a un consens per transformar l’eix central del barri de les Roquetes, el carrer de la Mina de la Ciutat.  L’objectiu no és altre que pacificar els espais, generar més seguretat per als vianants i convertir les voreres en un espai de vida comunitària.  “Es tracta d’evitar que hi hagi sempre aquesta sensació de cotxes en doble fila, que ocupen tot l’espai, que genera moltes molèsties – explica Janet Sanz, regidora de Nou Barris-  per tant es prioritza la càrrega i descàrrega dels comerciants i de l’entorn, el transport públic i sobretot el vianant. I que les voreres de la Mina de la Ciutat serveixin per molts coses que per caminar.”

El nou carrer mantindrà el doble sentit de circulació, a petició dels veïns. Es milloraran els encreuaments tant per al pas dels vehicles com per als vianants. I el tram final del carrer, origen i final d’algunes línies de bus,  perdrà algunes places d’aparcament. “S’eliminen 30 places d’aparcament – afirma Amparo Iturriaga, de l’AV Roquetes –  Perquè sempre tenim algun autobús en doble fila, a la sortida d’una plaça on sempre hi ha algun problema. Aleshores tot aquell tros de carrer no tindrà aparcament perquè els busos puguin estar ben posats.”

L’Ajuntament estudiarà al pla de mobilitat de districte alternatives per resoldre els problemes d’aparcament al barri.  Queda també pendent ordenar la plaça de les Roquetes, situada al final del carrer de la Mina de la Ciutat.  Es definirà al mes de març en un procés participatiu. Està previst que les obres comencin a principis de l’any vinent.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies