Històries dels escriptors de Nou Barris

Can Basté acull aquesta tarda una tertúlia amb quatre autors del districte

El Grup d’Historia de Nou Barris ha creat un cicle literari, que tracta específicament obres i autors vinculats al districte. Avui organitzen a les 18h una sessió al centre cívic Can Basté amb quatre veïns amb llibres publicats amb diverses perspectives sobre Nou Barris. Alguns escriuen sobre el barri en clau de novel·la, d’altres en format d’assaig històric i d’altres se centren en l’estudi de l’aigua aplicat al cas de Barcelona ciutat. Es tracta d’Andrés Martínez, Manel Martín, Josep Mª Babí i Jordi Sánchez.

Andrés Martínez  és l’autor de Sitjana, una novel·la inspirada en una de les masies més luxoses i grans del nostre passat rural: Can Sitjar. I tot just aquest mes de gener acaba de publica Sombras del Turó, un llibre de contes que té com a fil conductor el barri del Turó de la Peira, a la Barcelona dels anys 60 i  principis dels 70.

Manel Martín va publicar fa 15 anys l’Inventari de les antigues masies localitzades a l’actual districte de Nou Barris Barcelona.

Josep Mª Babí és conegut per la seva novel·la La Marta de Santa Eulàlia. A través de la vida entranyable i singular del personatge de la Marta, es reflecteix la realitat històrica d’un període molt important d’unes barriades de Nou Barris alhora que és un homenatge a totes aquelles generacions que van viure, gaudir i patir les grans transformacions que es van dur a terme des de la Guerra Civil fins a l’actualitat.

I Jordi Sánchez té diversos títols relacionats amb la història del nostre districte, tant sol com en col·laboració.  Podeu trobar la seva feina en L’Abans de Nou Barris, realitzat amb l’aportació de fotografies de veïns i veïnes noubarrienques, Les masies de Sant Andreu de Palomar: inventari de cases de pagès andreuenques, sobre el passat rural del nostre territori, i el Nou Barris desaparegut, un llibre que recull 180 fotografies històriques dels 13 barris del districte, més el de la Trinitat Vella, amb elements del patrimoni o escenes que ja no existeixen.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies