‘Mateólika’ ret homenatge als barris perifèrics al seu darrer videoclip

El cantautor noubarrienc dedica una cançó a la força i tarannà dels veïns

‘Nacidas en la periferia’ és una cançó que ret homenatge als barris i veïns sorgits a la perifèria. El cantautor David Mateos, ‘Mateólika’, ha dedicat un dels temes del seu darrer disc ‘La revolución es una bonita palabra’ a Nou Barris i alguns barris que l’envolten.  David Mateos, més conegut a la zona com a Mateo, és fill del Verdum i la seva vida personal i musical ha girat al voltant de barris com la Trinitat Nova, la Prosperitat, les Roquetes o Porta.

Amb 16 anys, mentre estudiava en un institut de la Prosperitat, en Mateo va començar a tocar la guitarra a les primeres bandes.  L’any 2001 va fundar la seva primera banda de rock-punk ‘Stoy ke Trino’ amb la qual va fer-se un nom al districte però també a l’estranger.  Fa 11 anys va decidir iniciar un projecte en solitari amb la guitarra, ‘Mateólika’.  Un projecte personal que presenta avui divendres el seu quart treball a l’Ateneu Popular de 9 Barris. Serà a les 22h amb una entrada de 5 euros.

En tots aquests anys, en Mateo ha estat part de la banda sonora dels casals, ateneus i centres socials de Nou Barris i rodalies. És per això que ha decidit retre homenatge a tots aquests barris en forma de cançó. “És un petit homenatge a aquells llocs on he nascut, on m’he criat i  on he fet la meva vida i on m’he mogut sempre. He crescut com a persona i musicalment en aquests barris i era com fer un petit tribut, un homenatge a això”, explica l’artista.  El tema ‘Nacidas en la periferia’  parla també de la força dels veïns que han aixecat els barris.  “Explico una mica el que són, no deixen de ser el que han estat sempre des dels anys 50, quan es van començar a crear i construir, la gent que es feia els carrers i les cases amb les seves mans, la quantitat de gent que va venir de tot arreu, de tota la península, que venien aquí. I aquesta zona de Barcelona una mica oblidada”, comenta Mateo.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies