Nou Barris celebra l’Any Nou Xinès, el del Gos

Per primer cop la comunitat xinesa tria el nostre districte per commemorar l’arribada del nou cicle

L’Any Nou és una de les dates més importants per al col.lectiu xinés, i aquest any han volgut celebrar-ho a Nou Barris, districte en el qual són nombrosos els comerços i negocis d’aquest col.lectiu. La festa començarà amb una desfilada amb els tradicionals dracs i lleons, acompanyats dels dracs catalans,  que sortirà de la plaça d’Àngel Pestaña a les 11h, i que passarà pels carrers de la Prosperitat, com ara Pablo Iglesias, Joaquim Valls, Via Júlia, plaça de la República, Borràs, Santa Engràcia i finalment, es torna a la plaça d’Àngel Pestaña. Aleshores, sobre les 13h, s’iniciaran diferents espectacles a l’escenari instal·lat a la plaça: teatre, balls, vestits tradicionals, música i arts marcials.

Tot i que a la Xina actual ja s’utilitza el calendari gregorià, de 12 mesos, es conserven les festes del calendari xinès tradicional, que té sis mesos de 29 dies i sis mesos de 30 dies, i cada mes s’inicia amb lluna nova. L’Any Nou Xinès està determinat per la segona Lluna Nova després del solstici d’hivern i està representat per un animal. Així, el 17 de febrer va acabar l’Any del Gall i va començar l’any 4716, l’Any del Gos. El gos és l’onzè animal del zodíac xinès, i sol associar-se amb la generositat, la fidelitat i la capacitat de superar situacions adverses.

A la Xina, el canvi d’any comporta dues setmanes de festivitats. La vigília de Cap d’Any -el chuxi-, les famílies es troben per menjar. Segons la tradició, es decoren els carrers i les cases amb objectes vermells, ja que es considera que porta bona sort. La celebració finalitza quinze dies més tard amb la coneguda festa dels fanals.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies