Els veïns denuncien un mal manteniment a les escales mecàniques del carrer de Costabona

Demanen a l’Ajuntament que apliqui la nova normativa i sancioni si cal a l’empresa   

Els veïns de Ciutat Meridiana demanen un millor manteniment a les escales mecàniques del carrer de Costabona. Segons els veïns aquestes escales, aturades des de fa més d’un mes, pateixen contínues avaries.  Les denúncies coincideixen amb l’anunci de l’Ajuntament del nou contracte amb les empreses encarregades del manteniment de les escales mecàniques i ascensors públics.  Els veïns demanen a l’Ajuntament que apliqui un major control de les instal·lacions i que apliqui, si cal, les sancions econòmiques previstes al nou contracte.

Segons els veïns, les avaries a les escales de Costabona són una constant. Afirmen que l’empresa encarregada del manteniment triga massa a respondre davant les incidències i mai acaba de resoldre del tot el problema. “És una vergonya que des de Nadal no funcioni l’escala. – denuncia Francisco Soto, veí de Ciutat Meridiana-  I que vinguin un dia els de manteniment i marxin a les dues hores, sense que les escales funcionin.” Mentrestant, els veïns de la zona amb mobilitat reduïda, cotxets o carros de la compra han de fer tota la volta al carrer i afrontar el fort desnivell que salven les escales mecàniques.

Des de l’AV de Ciutat Meridiana es denuncia que els dispositius de vídeo vigilància que es van instal·lar a les escales no serveixen per a res, ja que afirma que són els mateixos veïns els que han de denunciar les incidències i avaries. “Com és possible que s’espatllin les escales i no se n’assabentin fins que nosaltres no els truquem?  – qüestiona Filiberto Bravo, president de l’AV de Ciutat Meridiana-  Per a què serveixen llavors les càmeres que hi ha posades i que van costar molts diners?”.  Segons els veïns de la zona, les contínues incidències d’aquestes escales no es deuen a un problema d’incivisme o vandalisme sinó més aviat a un problema de la mateixa instal·lació.

Per part de l’Ajuntament es té constància que aquesta escala ha tingut algunes incidències. La darrera el passat 14 de febrer. La previsió que tenen és tenir-la reparada aquesta mateixa setmana. A més, l’Ajuntament ja hi ha incoat un expedient sancionador a l’empresa que porta aquesta escala i d’altres de la ciutat per incompliments en el manteniment. Segons el nou contracte de manteniment anunciat fa poc per l’Ajuntament, els tècnics de les empreses hauran d’atendre en un màxim de dues hores les avaries que impliquen aturades del servei. A més, en menys d’un mes s’hauran de resoldre les incidències que, sense parar el funcionament de les instal·lacions, generin molèsties als usuaris. En cas d’incompliment nou contracte estableix també sancions econòmiques.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies