Aprovació inicial de la rehabilitació de l’Església del Mental

Les obres començaran després de l’estiu i duraran vuit mesos

L’Ajuntament ha aprovat avui inicialment el projecte executiu de la rehabilitació de l’Església del Mental. Es tracta d’una bona notícia ja que é sun pas més per recuperar aquest element del patrimoni històric de Nou Barris, que pertanyia al recinte de l’Institut Mental de la Santa Creu. L’església roman tancada des de fa 30 anys i es troba en un estat delicat de conservació, protegida amb xarxes i reixes. Una sèrie de tanques envolten l’edifici per seguretat.

Les obres està previst que comencin el segon semestre d’aquest any. L’Ajuntament s’encarregarà de consolidar l’estructura de l’edifici, la rehabilitació de la coberta i les façanes. Per això, es faran noves les cobertes en la seva totalitat o parcialment segons el seu estat de conservació, sempre mantenint o bé disminuint l’estat de càrregues. A les façanes, es planteja recuperar en gran part la imatge de l’edifici original amb un nou arrebossat. I en la façana principal es construirà un nou accés fet amb formigó blanc. Les tasques duraran 8 mesos, i compten amb un pressupost de 1.700.000 euros aproximadament.

L’edifici continuarà sent propietat municipal però l’Ajuntament cedirà l’ús de l’espai a l’Arquebisbat, perquè funcioni com a parròquia de Sant Rafael. Per això, l’Arquebisbat s’encarregarà de totes les obres interiors i el condicionament dels espais, tant de dins del temple com de les oficines parroquials que construiran a la part del darrere, on actualment hi ha zona verda.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies