L’Audiència Pública estrena traducció en llengua de signes i zona reservada per a mobilitat reduïda

La sessió recull queixes sobre urbanisme, habitatge i el retard dels projectes de Ciutat Meridiana

L’Audiència Pública d’anit va tenir tres novetats. La primera va ser el servei de traducció en llengua de signes a petició d’un col·lectiu de sords. Es va fer a través de dos intèrprets que s’anaven tornant. Membres d’aquest grup van ser els primers en exposar les seves queixes i demandes, relacionades amb la seguretat i alguns aspectes urbanístics de la Guineueta i Canyelles. També van reclamar que es recuperés el servei de llengua de signes de l’OAC. Una petició que va entomar la regidora de Nou Barris, Janet Sanz, per posar-la de nou en funcionament. També es va habilitar una zona reservada per a persones amb mobilitat reduïda, també a primera fila. La tercera novetat va consistir en la retransmissió en directe via streaming per canal Youtube de l’Ajuntament.

Com és habitual a l’audiència hi va assistir un grup de veïns de Ciutat Meridiana. A més dels problemes d’habitatge, es van queixar que encara no han començat cap dels grans projectes per a la zona. Membres de l’AV Ciutat Meridiana van recordar que encara no han començat les obres de renovació de parcs infantils, ni les obres de la segona fase del carrer de Pedraforca, ni la connexió entre Ciutat Meridiana i Can Cuiàs a través de l’aqüeducte, així com les noves escales mecàniques previstes per al carrer de les Agudes.  Des de Districte es va argumentar que tot està previst que s’engegui al 2019 i que el retard dels projectes es deuen sobretot a les peculiaritats del barri, ja que els terrenys són sovint de propietat privada, i el procés de cessió o expropiació implica molts veïns i això retarda els tràmits.  I en el cas dels parcs infantils, el retard es deu a “un problema tècnic a l’Ajuntament central que també afecta a parcs infantils de Torre Llobeta i altres barris de Barcelona, i que no ha fet possible l’inici de les obres el 2017. I per tant s’iniciaran aquest any”, va comprometre la regidora de Nou Barris, Janet Sanz.

A pregunta de la CUP, des de Districte es va afirmar que els busos de barri segueixen gestionats per Sagalés en una pròrroga. Segons Janet Sanz, es tracta d’un tema complex i han fet una petició a l’Àrea Metropolitana per internalitzar el servei.

Altres veïns van reclamar millores a Rambla del Caçador i al carrer d’Antonio Machado. Com a resposta, es va anunciar que estan treballant les properes reurbanitzacions d’aquestes zones.

Altres intervencions van estar relacionades amb la neteja, el civisme o la seguretat. I des de la Guineueta es va fer sentir la queixa d’una veïna molesta perquè la parròquia de Sant Mateu toca les campanes cada hora durant el dia, des de les 9h del matí i que aquest fet afecta a persones com un veí seu, bomber, que treballa de nit.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies