Les dones de Nou Barris s’aturen

Canvien el nom de carrers i altres indrets del districte en clau feminista 

La jornada de vaga d’ahir va marcar el dia d’avui a Nou Barris. El districte es va llevar amb talls de trànsit a la plaça de Karl Marx i el passeig de Fabra i Puig amb l’avinguda Meridiana, organitzats per piquets feministes. Els més matiners també van trobar-se amb imatges curioses a la via Júlia com ara una de les escultures de Jaume Plensa abillada amb un davantal, un símbol de la vaga de cures.    Bona part de les treballadores d’entitats, equipaments i de l’administració es van sumar a la vaga general o les aturades. Molts homes també van voler donar suport a la vaga feminista. Al llarg del matí, una vintena d’homes van oferir un servei de cures al casal popular Tres Voltes Rebel.

Al migdia, unes tres-centes veïnes es van concentrar davant la Seu del Districte a l’acte central de la vaga feminista a Nou Barris.  Amb  pancartes en suport a la igualtat entre gèneres, les dones han demanant també les mateixes oportunitats i drets per a totes les dones d’arreu.  Després de la lectura del manifest, un grup dones del CDR Nou Barris van canviar el nom de la plaça Major de Nou Barris per plaça de les Víctimes de violència masclista. L’acció es va estendre per altres indrets del districte canviant, per exemple, el nom del passeig de Verdum pel de carrer de les Preses Polítiques en homenatge a totes les dones privades de llibertat per la repressió de l’Estat, o el nom de la via Júlia pel carrer de Valentina Tereixkova, que el 6 de març del 1963 es va convertir en la primera dona a l’espai.  La placa de l’escola Víctor Català també va ser tapada amb el nom de Caterina Albert, escriptora catalana que es va haver d’amagar darrera del pseudònim de Víctor Català per no ser censurada.

A la tarda, les veïnes de Nou Barris es van concentrar a la plaça de las Madres de la plaza de Mayo per dirigir-se a peu o en transport públic a la manifestació central.  Entre elles, cal destacar un grup de dones de Can Peguera que es van assistir a la manifestació de la tarda vestides com les sufragistes del 1917.

 

Foto cedida per les dones del CDR Nou Barris.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies