Denunciats 7 membres de Democracia Nacional per boicotejar l’obertura de la mesquita del carrer del Japó

La Fiscalia els acusa d’un delicte de coaccions i d’incitació a l’odi i a la discriminació

La Fiscalia ha portat al jutjat una denúncia contra set membres de Democracia Nacional per un presumpte delicte de coaccions i d’incitació a l’odi. Se’ls acusa de boicotejar des de fa gairebé un any l’obertura del centre islàmic situat al carrer del Japó, a Nou Barris.  En aquest temps la comunitat islàmica de Nou Barris ha vist com apareixien pintades a les persianes del local, s’obstruïen els panys amb silicona o es col·locaven embotits a la porta, entre d’altres accions. A banda, la Fiscalia també els acusa haurien d’enganxar diversos adhesius amb missatges com ’Mesquita no’, ’Aquesta és la nostra terra i la defensarem’, o ’Espanya cristiana no musulmana’.

Segons la Fiscalia, aquest grup aprofitava les concentracions veïnals contra la mesquita per ‘manipular políticament i exaltar’ els participants amb el ‘ferm propòsit d’incrementar la freqüència i intensitat de les protestes i generar sentiments de rebuig, odi i hostilitat generalitzats contra els musulmans en general’ i ‘acoquinar’ la comunitat musulmana perquè no obrís el centre. També  els acusa d’impedir als membres de la comunitat d’exercir ‘el lliure i legítim exercici de dret constitucional de llibertat religiosa’.

El ministeri públic també senyala a la branca juvenil de Democracia Nacional per difondre ‘de forma massiva i indiscrimada’ a les xarxes socials i aplicacions  continguts de rebuig contra els musulmans.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies