L’ampliació de l’Ateneu la Bòbila entrarà dins el mandat

Una modificació tècnica permet ampliar el sostre de l’equipament situat a la plaça de Sóller

Els serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament han trobat la fórmula per ampliar el sostre de l’Ateneu la Bòbila sense haver de modificar el Pla General Metropolità. Els tràmits per modificar el PGM suposava retardar l’ampliació del casal a la propera legislatura. Ara, un cop s’aprovi el Pla Especial Urbanístic de la plaça de Sóller a la casa gran, ja es podrà incloure dins el mandat i junt amb el projecte de reforma de la plaça. Aquesta era una de les demandes de les entitats.

El projecte de reurbanització de la plaça de Sóller obrirà aquesta gran zona verda al barri de Porta. S’eliminaran les porxades que envolten una part de la plaça i s’incorporaran arbres a les voreres. La plaça, amb una superfície superior als 12.000 metres quadrats, passarà a ser qualificada com a parc urbà dins el nou Pla Especial Urbanístic. En aquest tipus de parcs la normativa urbanística del PGM permet ocupar-ne del 5% per a usos públics i col·lectius.  Això permet que l’actual equipament pugui ampliar l’espai fins gairebé els 1.000 m2. El nou casal es convertirà en un pavelló dins el parc. Es mantindrà la planta baixa (semi soterrada) i s’ampliarà la primera planta de l’equipament, a la zona que actualment és porxada.

Les entitats que configuren l’Ateneu la Bòbila han rebut la notícia amb satisfacció. Ara negocien amb Districte la seva ubicació provisional per quan comencin les obres, que duraran uns dos anys. Una de les demandes de les entitats és continuar l’activitat juntes en un mateix espai. Una opció complicada, segons Districte, ja que suposa trobar un espai d’uns 1.000 metres quadrats.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies