Queixes de comerciants i veïns pel nou carril bici de l’avinguda de Rio de Janeiro

Els afectats es reuniran amb Districte per trobar solucions als problemes que van exposar al darrer plenari

 

Els operaris enllesteixen els darrers retocs del nou carril bici de l’avinguda de Rio de Janeiro davant les crítiques de veïns i comerciants. Lamenten la pèrdua de zones de càrrega i descàrrega, d’aparcament lliure i fins i tot de places reservades per a discapacitats. En el cas d’una benzinera, temen que es puguin produir accidents a l’entrada i sortida, ja que els vehicles han de travessar el carril bici per accedir al negoci.

L’avinguda de Rio de Janeiro comptava des de fa temps amb un carril bici sobre la vorera. “Precisament van ampliar la vorera per posar-lo”, explica David Velasco, propietari d’una fruiteria del carrer. Ara les bicis baixaran a la calçada, a l’espai que fins ara ocupaven els cotxes aparcats, la càrrega i descàrrega i fins i tot un punt de càrrega elèctrica per a motos. Molts d’aquests serveis s’han desplaçat i han provocat el descontentament general de veïns i comerciants. “Tinc la càrrega i descàrrega més propera a uns 300 metres. Em plantejo tancar el negoci perquè descarrego uns mil quilos de fruita al dia. – lamenta David Velasco- Quan a l’altra banda del carrer no hi ha cap habitatge ni negoci, i es podria haver estudiat que passés per l’altra banda i no afectés als serveis normals.”

Tampoc estan contents els usuaris de les places reservades per a discapacitats. “Abans aparcàvem davant de casa, i ara ho fem a un altre carrer, que té només un sol carril. Fins ara quan arribaves i la teva plaça estava ocupada, esperaves la grua en doble fila. Ara no es pot “, explica Teodora Limón, una de les usuàries de places reservades. Un altre usuari és Rafael Muñoz, que té dificultats per sortir del cotxe. “I a sobre en el nou lloc hem de sortir per la calçada. L’altre dia gairebé m’atropella una moto.”

Un altre punt insegur per a la circulació són els accessos de la benzinera. “Els clients han d’entrar i sortir travessant el carril bici. Això genera inseguretat, hi pot haver topades. – afirma Francisco Matías, gestor de la benzinera – Amb una altra benzinera, quan em van fer un carril bici similar, vaig perdre un 40% de les vendes i vaig veure accidents.”

L’Ajuntament s’ha compromès a reunir-se amb tots els afectats per estudiar solucions alternatives.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies