Nou Barris Minuts, accions socials a canvi de temps d’activitats d’oci, formació i cultura

El projecte vol treballar tres eixos socials: la gent gran, la sostenibilitat i la igualtat de gènere

Fa una setmana va començar la campanya de micromecenatge del projecte Nou Barris Minuts, una mena de banc del temps amb un valor social afegit. Està destinat especialment a joves entre 16 i 24 anys que vulguin participar en iniciatives  relacionades amb tres eixos socials: la gent gran, la sostenibilitat i la igualtat de gènere. Són iniciatives que poden anar des de fer companyia a gent gran a col·laborar en una replantació forestal o participar en un projecte teatral en favor de la igualtat de gènere. A canvi els participants rebran “minuts” per bescanviar en activitats d’oci, formació i cultura que es facin dins l’oferta principalment de Nou Barris però també de la resta de la ciutat, i sobretot en equipaments públics. Per cada hora d’aportació es rebrà una hora a canvi que es pot convertir en una hora de curs de formació, o taller o fins i tot una entrada al teatre, per exemple.  A més, aquests minuts es poden transferir a altres persones. Tot plegat es gestiona a través d’una aplicació per a android i a través del web noubarris.minuts.cat

La idea és que els joves que estiguin sense feina vegin que estar aturat no vol dir aturar-se i que tothom té habilitats que poden compartir i que poden ser reconegudes amb minuts en serveis. Les activitats del projecte començaran a la segona meitat del mes de maig i s’estendran fins al 23 de juny, coincidint amb el final del curs escolar. La gent interessada en el projecte ja es pot informar al web.

Minuts és un projecte sense ànim de lucre que ja funciona a altres poblacions de Catalunya, com  Vilafranca del Penedès i el Figaró-Montmany. Ara arriba a Barcelona i han triat Nou Barris com a punt de partida perquè creuen en el potencial de la xarxa social i d’equipaments del districte. En una setmana han recaptat gairebé el 30% a la plataforma goteo amb aportacions de tota Catalunya i fins i tot d’altres ciutats com Bilbao o Madrid. Necessiten en total 4.000 euros per acabar de desplegar el projecte a Nou Barris. En paral·lel estan a la recerca d’equipaments o establiments comercials que vulguin col·laborar oferint els seus serveis.

La iniciativa va rebre el 1r Premi SmartCat Challenge 2016 de la Generalitat de Catalunya i ja col·laboren amb l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, a més d’altres consistoris com els de Vilafranca del Penedès, Figaró-Montmany i diversos proveïdors culturals, turístics i del sector de la restauració. L’impulsor del projecte Minuts per a joves de 16 a 24 anys a Nou Barris és l’associació sense ànim de lucre XELAC, amb experiència en la implementació de monedes socials.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies