El Pla de Barris facilita homologar els estudis no universitaris cursats a l’estranger

El servei, gestionat per la Xarxa Nou Barris Acull, pretén afavorir la recerca de feina de les persones migrants

Les persones migrants empadronades a la Zona Nord disposen d’un nou servei en el marc del Pla de Barris: l’assessorament, acompanyament jurídic i subvenció econòmica per homologar els estudis no universitaris que hagin dut a terme als seus països d’origen, amb l’objectiu principal de millorar les seves possibilitats de trobar feina. El servei, prestat per la Xarxa Nou Barris Acull, també preveu subvencionar els costos relacionats amb la tramitació (seguiment de l’expedient, traducció, taxes administratives…).

En paral·lel, els usuaris podran accedir també al dispositiu del programa Treball als Barris, el programa Làbora i altres espais de formació i assessorament ocupacional que actuen a la Zona Nord, per facilitar en la mesura del possible la inserció dels beneficiaris en el mercat laboral un cop hagin homologat els seus estudis.

Les beneficiàries del servei seran persones d’origen migrant amb estudis no universitaris al seu país d’origen, sempre que no hagin estat homologats anteriorment a l’Estat espanyol. Hauran d’estar empadronades als barris de la Zona Nord des de fa, com a mínim, 3 mesos. Tindran prioritat les persones en situació d’atur o precarietat laboral. El projecte va començar fa uns dies i té una durada prevista d’un any, amb un pressupost de 18.000 euros.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies