Dilluns, setembre 25, 2023
Nou BarrisSocietat

Ruta seguint la petjada de l’aigua per Nou Barris, del Castell de Torre Baró a la Casa de l’Aigua

L’activitat s’inclou dins el programa AiguArt, en commemoració del Dia Mundial de l’Aigua 2018

Aquesta setmana, coincidit amb el Dia Mundial de l’Aigua, s’ha  iniciat el Memorial de l’Aigua, que aplega durant un any una àmplia programació en col·laboració amb diverses entitats i equipaments, sobre l’aigua com a bé públic, universal i escàs que hem de valorar, mantenir i conservar entre tots i totes. Aquest cicle es va iniciar dijous passat amb l’estrena de la museïtzació de la Casa de l’Aigua, ja que un dels objectius és redescobrir el patrimoni històric de l’aigua de la nostra ciutat.

El Memorial de l’Aigua s’estructura en quatre eixos principals que responen a la realitat històrica de l’aigua a Barcelona on es recupera el coneixement i les experiències d’altres maneres de gestionar l’aigua de Barcelona com són: el Rec Comtal, l’abastament per mines d’aigua amb la gestió col·lectiva, la xarxa de clavegueram i infraestructures com l’aqüeducte alt de Montcada.

Un dels cicles del Memorial és l’AiguArt, que proposa una barreja entre l’aigua i disciplines artístiques com la pintura, la fotografia, el cinema, la música o la dansa. Per avui hi ha prevista una visita al Castell de Torre Baró, des d’on partirà un itinerari per conèixer el paper que tenien antigament el riu Besòs i les mines de Montcada en el proveïment d’aigua a la ciutat de Barcelona. També recordarà com es fa l’abastament ara. Finalment, la ruta acabarà amb una visita a la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova. La caminada, amb inscripció prèvia, comença a les 10h del matí al castell.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies