Campanya de Can Masdeu per fer més inclusiu i accessible l’espai social

La iniciativa preveu rampes i una latrina adaptada per a persones amb mobilitat reduïda

 

La comunitat de Can Masdeu vol convertir el PIC (Punt d’Interacció amb Collserola) en un espai més inclusiu i accessible per a tothom.  Per fer-ho es necessita, com a mínim, uns 11.500 euros que ja casi han aconseguit gràcies a una campanya de micromecenatge a la plataforma Goteo. El projecte inclou la construcció de rampes i d’una nova latrina sense esglaons accessible per a persones amb cadira de rodes. Són dues de les demandes que s’han recollit dels mateixos usuaris de l’espai social.

Des de fa uns 16 anys, els caps de setmana l’espai social de Can Masdeu s’omple d’activitats i de gent que hi participa. Alguns d’ells són usuaris amb diversitat funcional que tenen problemes per accedir-hi perquè han de superar més d’una quinzena de graons. També hi ha escales per entrar a la latrina seca i l’altra és massa petita.   Molts d’aquests impediments s’acabaran si s’aconsegueix el mínim de la campanya de micromecenatge, els 11.500 euros. A més, la iniciativa preveu també anivellar el terra de l’espai social i instal·lar senyalització per als invidents.

La comunitat de Can Masdeu, però, té en ment un projecte més gran, amb un cost de 37.700 euros. Aquesta iniciativa inclou a més, la reforma de les piques per fer-les accessibles a tothom, un millor accés a la sala de ioga i activitats corporals dissenyat pels alumnes de l’escola de Disseny Deià, i renovar l’antiga canalització d’aigües que abasteix el sistema de rec dels horts comunitaris.

Un cop acabi la primera fase de la campanya de micromecenatge, que ha comptat amb el suport municipal, es realitzarà un taller de disseny participatiu amb experts i gent amb diversitat funcional per començar a dissenyar algunes de les millores.  Seguint la filosofia de Can Masdeu, es faran servir materials naturals i reciclats per a la construcció.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies