Les Roquetes commemora el Dia Internacional del Poble Gitano

Avui, 8 d’abril, el poble gitano celebra el seu dia internacional. Durant tota aquesta setmana s’han dut a terme activitats de conscienciació i sensibilització als diferents barris, com els punts d’informació gestionats per les entitats del Consell Municipal del Poble Gitano, que han fet enquestes que perceben el grau de discriminació que té el poble gitano i a l’inrevés. L’acte central de la diada tindrà lloc avui a la llera del riu Besòs, on la comunitat gitana farà el ja tradicional llençament de pètals de rosa al riu en record de les víctimes per racisme. Però a les Roquetes també volen commemorar la diada d’una part del veïnat i per això s’ha organitzat tota una jornada festiva amb la següent programació:

10h Tallers de música i oficis tradicionals del poble gitano:
‘Cajón’ – Antonio Salguero
‘Canastas’ – Vicente Díaz i Antonio Pavón

11h Joc dels remeis: Recollim remeis i hàbits saludables tradicionals de la comunitat gitana de Roquetes.
Mural col·lectiu: Pintem la bandera!

13h Taula rodona: Què celebrem avui? A càrrec d’alumnes de l’Institut Turó de Roquetes, Colate Amaya i Enrique Santiago

14h Dinar Popular de ‘Micherones’ (tiquets 1€). A càrrec de Bienvenida Díaz

15h Cafè de ‘Puchero’ a càrrec de l’equip Roquetes Conviu

Exposició fotogràfica: ‘De la Perona a Roquetes’ del fotògraf Esteban Lucerón

Música tradicional a càrrec – Felipe Amaya

El Dia Internacional del Poble Gitano se celebra des que el 8 d’abril de 1971 es va fer el Primer Congrés Mundial romaní/gitano a Londres. Aleshores es va instituir la bandera i l’himne representatiu d’aquest poble. Des de fa uns anys aquesta celebració ha arrelat a Barcelona i s’aprofita per destacar la riquesa de la cultura gitana, difondre la seva història i lluitar contra les discriminacions i estereotips que pateixen habitualment.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies