La Trinitat Nova inaugura casal de barri i la nova plaça de la Terra

Demà diumenge s’estrenen les visites guiades al túnel de la Casa de l’Aigua

Aquest és un cap de setmana especial a la Trinitat Nova, ja que viurà tres estrenes. Avui a partir de les 10h s’inaugura el casal de barri de la Trinitat Nova amb una jornada festiva que dona el tret de sortida d’un equipament llargament reivindicat pel teixit associatiu i el veïnat, i que arriba gràcies als fons europeus FEDER i a la dotació econòmica municipal en el marc del Pla de barris. A més, s’aprofitarà per inaugurar la urbanització de la plaça de la Terra. I demà s’inicien les visites guiades al túnel museïtzat que uneix les dues cases de l’aigua per sota de les autopistes.

L’acte d’inauguració del casal de barri començarà a les 10 del matí amb una jornada de portes obertes, jocs i animació infantil, tallers i exposicions. A partir de les 13.30h començaran els parlaments d’entitats de la Trinitat Nova i de la regidora del Districte, Janet Sanz, i acte seguit es farà un dinar. A la tarda també s’hi desenvoluparà un taller de risoteràpia, música i un espectacle de circ a càrrec de la companyia ARA. I a la nit hi tindrà lloc un concert d’Antonio el Remendao i sessió de Dj.

Al centre s’hi accedeix des d’una nova plaça situada al carrer de S’Agaró. L’equipament està semisoterrat, de manera que la coberta de la primera planta funciona com a mirador de la Casa de l’Aigua. L’equipament disposa de 1.012 metres quadrats dividits en dues plantes. L’entrada principal, situada a la planta inferior, condueix als espais funcionals del casal, que inclouen quatre sales taller, dos bucs d’assaig, una cabina de gravació i banys i vestidors. També hi ha una sala d’actes, una sala polivalent i d’exposicions, un pati interior, la recepció, l’administració, un taller de cuina i una sala de reunions. A la planta superior hi ha un bar. L’edifici s’ha construït amb criteris d’eficiència i sostenibilitat mediambiental amb un pressupost que ronda els 2,4 milions d’euros.

Pel que fa als túnels de la Casa de l’Aigua, demà comencen les visites, sota inscripció i amb entrada sempre per la banda de Sant Andreu. Les visites comentades per un guia són gratuïtes i les organitza el Museu d’Història de Barcelona. En un recorregut de 30 minuts els assistents poden seguir el cicle de l’aigua per tot el conjunt patrimonial de la Casa de l’Aigua. L’horari per a aquests itineraris serà els diumenges de 10 a 14h, i per als grups i les escoles, els dimarts de 10 a 14h. En total són 330 metres de galeria que enllaça les dues cases per sota de la Meridiana i les autopistes.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies