La Fundació Pare Manel obre un espai de co-criança i treball a les Roquetes

L’espai pren forma d’escoleta per a infants de fins a 6 anys

Les Roquetes acaba d’estrenar un espai en què famílies i infants tenen cabuda per conciliar vida laboral i familiar. Es tracta d’una escoleta autogestionada, un model de criança respectuosa que implica a pares i mares, i a on també hi ha un espai perquè aquests puguin treballar.

L’espai és un projecte de la Fundació Pare Manel, que ha apostat per un model d’escoleta dirigit a la gent que treballa o estudia a les Roquetes o als voltants, o bé que necessita un equipament per deixar els fills mentre treballen. I, de fet, per a determinats professionals s’ofereix un espai dins el local perquè pugui treballar al costat dels seus fills.

Aquesta escoleta aprofita l’espai que fundació té lliure en horari de matins, i obre de 9 a 15h. En total acollirà uns 12 infants d’entre 0 i 6 anys, amb una educadora de referència i acompanyada per un monitoratge en fase d’aprenentatge i derivat des dels projectes d’inserció sociolaboral del territori. La participació de les famílies organitzades per torns serà clau, ja que formaran equip per crear espais, activitats i realitzar determinades tasques necessàries. S’ha adoptat el model d’escola viva, amb la creació de racons (de joc simbòlic, psicomotricitat, lectura, construcció…) on els nens i nenes tenen un protagonisme actiu. Els educadors exerceixen el seu rol formatiu però les famílies també tenen un paper actiu.

En aquests moments l’espai es troba en ple rodatge i té ara per ara 4 infants, tot i que les inscripcions estan obertes i la idea és arribar a 12 usuaris. De cara al casalet d’estiu, s’augmentaran aquestes places fins a la dotzena i l’edat fins als 8 anys.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies