El col·lectiu SAP Muntanya reclama més recursos per a l’atenció primària

Denuncien l’espera per aconseguir cita amb els metges de capçalera i demanen més personal al CAP

Un grup de veïns s’han concentrat davant el CAP Rio de Janeiro per reclamar millores en l’atenció primària. La Plataforma SAP Muntanya ha iniciat d’aquesta manera una campanya per demanar més recursos als CAP.  L’entitat denuncia que aconseguir una cita amb els metges de capçalera pot suposar uns 10 dies d’espera com a mínim. Segons la plataforma, les cites espontànies que es donen per reduir les esperes es fan amb metges que no coneixen els pacients. És per això que les cites amb els metges de capçalera no sobrepassin les 48 hores. Un altre servei que volen recuperar són les visites dels metges a domicili quan el pacient té dificultats per accedir al centre.  SAP Muntanya també demana més recursos i el reforç de les plantilles de professionals als Centres d’Atenció Primària. Segons els veïns, la manca de recursos i de professionals va en detriment de la qualitat d’atenció als pacients.   “És fonamental recuperar primer el que teníem abans, en quant a diners, a professionals, i això suposa que els pressupostos augmentin com a mínim un 25% i no un 15%. – explica Àngels Espina, del SAP Muntanya- I això és el que demanem sobretot: qualitat en l’atenció i reforç de les plantilles i els professionals.”

La Plataforma SAP Muntanya fa anys que reclama millores en la sanitat pública, arrel de les retallades que es van fer. Fins ara, les concentracions es feien només a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Ara s’hi han afegit les concentracions als CAP per reforçar l’atenció primària també.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies