La pluja marca la tradicional ofrena a la República

Les actuacions i els parlaments es van traslladar a cobert dins la Seu del Districte 

Una part dels actes previstos ahir per celebrar la proclamació de la Segona República l’any 1931 es van haver de tralladar a la Seu del Districte a causa de la pluja. L’aigua, però, no va impedir la cercavila/manifestació que va sortir de la plaça del Virrei Amat fins a la plaça de la República. Els manifestants van aturar-se al carrer dedicat a un dels carters més populars de Nou Barris, Salvador Alloza. La Taula Unitària per a la República de Nou Barris van retre homenatge a Alloza, vinculat al moviment anarquista. La cercavila també va recordar al darrer maqui urbà, Josep Lluis Facerías, abatut en una emboscada al mur de l’antic Mental. Arribats a la plaça de la República es van avançar les ofrenes al fitó dedicat als Lluitadors i Lluitadores de la Segona República i  a l’estàtua de la República. Polítics, entitats i veïns van dipositar els rams de flors amb paraigües sota la pluja. Hores abans, el PSC de Nou Barris havia realitzat també la seva ofrena desmarcant-se dels actes organitzats per la Taula Unitària per la República i el govern.

La resta d’actes es van haver de traslladar sota cobert a la Sala de Plens de Nou Barris. Allà el primer tinent d’alcade Gerardo Pissarello va anunciar que Barcelona retirarà la Medalla d’Or al primer alcalde del franquisme Miquel Mateu. L’Ajuntament també anul·larà els expedients de depuració de funcionaris municipals durant la dictadura.  La coral dels iaioflautes i la coral Càrmina van ser les encarregades de posar música a la jornada. Al seus reperetoris no hi van faltar cançons com l’Himno de Riego, A las Barricadas, Gràndola Vila Morena o els Segadors.

 

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies