Reclamen la catalogació de la masia de Can Carreras

L’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris demana també entrar al casalot per documentar-la

La masia de Can Carreras, situada enmig del Parc Central de Nou Barris, s’ha de convertir en una escola bressol. Abans que comencin les obres, però, l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris vol que se’n protegeixi l’estructura exterior ja que es tracta de l’única masia de Nou Barris que no està catalogada. A més, vol fotografiar l’interior i conservar imatges i elements del passat rural de la masia.

De moment l’entitat ja ha iniciat els tràmits per reclamar la catalogació. Ara elaboraran un informe per justificar la petició. “El que volem és que en fer les obres és recuperi l’estructura de l’edifici, les quatre parets, la façana, el rellotge de sol, que es vegi que era una masia. – explica Arnaldo Gil, de l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris-  El problema és quan s’enderroca i s’altera tant a les obres que es perd el que era la masia, com ha passat amb alguna altra masia, com la que avui acull l’Ateneu Guineueta.”

Fins ara els han denegat l’entrada a l’interior per qüestions de seguretat, però confien que els deixin entrar. “Un cop es fa una reestructuració o una obra a la masia ja és irreconeixible tot el que hi ha a l’interior. – argumenta Arnaldo Gil – Volem entrar per, d’una banda, documentar l’interior de la masia, i per una altra mirar si es poden recollir objectes que es puguin guardar pel seu valor documental o històric.” I entre aquests objectes, destaquen una premsa de vi que tenen en una fotografia antiga.

La masia de Can Carreras va ser construïda en dos fases, entre els segles XVII i XVIII.  Un dels seus propietaris va ser Lluís Guarro i Casas, el fabricant de la coneguda marca de paper.  Fins als noranta encara estava habitada, però finalment l’Ajuntament la va expropiar el maig de 2006, amb la construcció del Parc Central de Nou Barris. La idea inicial era fer-hi un casal de barri però mai va engegar el projecte. En aquesta legislatura s’ha reprès la voluntat de recuperar l’edifici com a escola bressol. Fa uns anys es va restaurar la façana però en els darrers temps, la masia comença a degradar-se i una part de la teulada s’ha enfonsat.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies