Els veïns s’organitzen per defensar la ‘rambla de Porta’

Les entitats demanen que l’Ajuntament recuperi els terrenys per al barri

 

Les entitats i veïns de Porta s’oposen a la construcció de més promocions d’habitatges al barri. Els horts del carrer de la Maladeta són per a ells tot un símbol contra l’especulació. Un grup de veïns va ocupar aquest solar fa 10 anys per evitar la construcció de més pisos i reclamar una rambla verda per al barri.  La lluita per la rambla s’ha tornat a reactivar ara que han vist que una promotora està a punt de tramitar les llicències d’obres per als terrenys de Maladeta. Els veïns demanen a l’Ajuntament que arribi a un acord amb la propietat per tal de recuperar els terrenys per al barri.

Fa 10 anys un veí de Porta va decidir plantar un hort en un solar buit del carrer de la Maladeta. Poc a poc s’hi van sumar a la iniciativa un grup de veïns. Aquests horts es van convertir ràpidament en un símbol contra l’especulació. Segons els veïns, ja no calien més promocions d’habitatges en un barri que en poc temps havia deixat de ser una zona de casetes baixes. “Van fer una venda per a mi molt fraudulenta. – recorda Josep Berenguer de l’AV de Porta –  Van fer una subhasta, no ens van deixar entrar a l’associació de veïns, ni res.  No vam aconseguir aturar-ho, però des d’aquells anys estem lluitant perquè aquí no es facin més habitatges.”

Des de llavors els veïns han demanat la construcció d’una rambla verda.  Fa tres anys, un dels propietaris del solar va demandar als usuaris dels horts per recuperar el terreny. Els veïns s’hi van oposar i van demanar suport a l’Ajuntament. Ara, tenen una nova amenaça. “En els últims contactes que hem tingut amb l’Ajuntament, a l’associació de veïns se’ns ha comunicat que la propietat està preparant un projecte per demanar el permís per poder edificar. – explica Julián Lluís de l’AV de Porta –  Nosaltres seguim mantenint que aquest espai és un espai de ciutat, un espai verd de ciutat.”

Es per això que les entitats demanen ara a l’Ajuntament que recuperi la propietat del terreny. Faran arribat la petició al proper consell plenari de Nou Barris.  Un cop recuperat el terreny per al barri, la intenció dels veïns és fer un procés participatiu perquè els veïns decideixin el futur dels terrenys. Un gran espai verd que podria incloure també equipaments.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies