Un grup de veïns de Ciutat Meridiana ocupa el mercat de Núria per Sant Jordi

Volen impulsar una cooperativa per gestionar l’establiment i garantir un comerç de proximitat a la zona

L’AV de Ciutat Meridiana va reobrir ahir el Mercat de Núria, tancat des de fa 4 mesos, per instal·lar una fira alternativa de Sant Jordi. Els veïns van regalar llibres durant la jornada i van organitzar també un dinar popular. A les 19h es va celebrar una assemblea veïnal al mercat per decidir futures actuacions. Els veïns reclamen la reobertura d’aquest equipament, molt necessari en una zona amb molt poca oferta comercial.

L’associació de veïns vol impulsar la creació d’una cooperativa de veïns del barri que s’encarregui de la gestió del mercat. Segons els veïns, amb aquesta iniciativa es donaria resposta als problemes d’atur i precarietat laboral de molts veïns de la zona, al mateix temps que es garantiria un comerç de proximitat que reactivaria el barri.  “La festa de Sant Jordi per a nosaltres és la reobertura del mercat de Núria – comenta Filiberto Bravo, president de l’AV de Ciutat Meridiana –  El que volem és que l’administració s’assegui a parlar, i poder expressar el que volem. L’Ajuntament diu que no és viable un mercat, per a nosaltres la proposta és fer una cooperativa per donar feina a la gent que està a l’atur al barri  i ens arribi el producte per a la gent de la part alta.”

La part alta de Ciutat Meridiana té molt poc comerç i els veïns han de traslladar-se en cotxe o transport públic cap a altres zones com ara Montcada o la part baixa del barri. “Si treballem i arribem tard, no tenim temps d’agafar un bus per anar a treballar a la part baixa, si que necessitem el mercat”, comenta Carmen Marua, veïna de Ciutat Meridiana.  “Tota la part de dalt de Ciutat Meridiana no tenim mercat. – afegeix  Encara Luna de l’AV de Ciutat Meridiana- Hi havia mercat però el van tancar, per necessitats segurament obligades. El que s’ha de fer es tornar-lo a obrir, de manera diferent.”

D’aquesta manera l’AV de Ciutat Meridiana descarta la proposta de traslladar la seva seu a l’edifici del mercat. Tot i que creu que l’edifici podria convertir-se en un espai polivalent que permeti mantenir un mercat més reduït i espais socials.  Quan va tancar l’equipament al gener, l’Ajuntament va anunciar que el futur de l’equipament es definiria amb la participació dels veïns i tenint molt presents quines són les necessitats dels veïns de la part alta de del barri.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies