L’Audiència Pública escolta les peticions de millorar l’Escola Àgora i els parcs infantils

Porta reclama la seva rambla verda i la reubicació conjunta de les entitats de la Bòbila

La sessió de l’Audiència Pública es va omplir ahir d’infants. Una representació de l’Escola Prosperitat van llegir el pregó de les festes de La Laia, reclamant més espais de joc i més civisme als carrers i places. Famílies de l’Escola Àgora van demanar a Districte que intercedeixi davant el Consorci d’Educació perquè millori les instal·lacions del centre. Asseguren que hi ha espais que no es poden utilitzar perquè no estan en condicions, altres tenen problemes de manteniment i hi ha elements que no compleixen la normativa, com ara algunes finestres. Van recordar, a més, que l’edifici va ser construït de forma provisional fa molts anys, i encara esperen un nou centre. Veïns de Ciutat Meridiana també van portar els seus fills per exposar la necessitat de renovació o creació de parcs infantils a Ciutat Meridiana. Davant totes aquestes qüestions, Janet Sanz, regidora del districte, es va comprometre a fer força perquè el Consorci millori l’escola Àgora, tot elogiant el projecte de l’escola. També va assegurar que en els propers mesos començaran les obres de diversos parcs infantils, alguns d’ells a Ciutat Meridiana. Unes obres que, va explicar, haurien d’haver–se dut a terme l’any passat però un error tècnic a nivell municipal les van aturar.

Els veïns de Porta (a la imatge) van ser altres protagonistes de la sessió. Hi van assistir amb dues reivindicacions destacades. Una és la petició de mantenir unides, en un mateix espai, les 17 entitats que formen part de l’Ateneu la Bòbila durant l’any i mig que duraran les obres de reforma de la plaça de Sóller i ampliació de l’equipament. L’altre és la petició a l’Ajuntament que recuperi els terrenys del carrer de la Maladeta com a rambla per al barri, i eviti així que es comencin a construir els edificis projectats pels promotors. Els veïns rebutgen la densificació que suposarien aquests nous habitatges al barri i aposten pel corredor verd que enllaçaria Collserola amb la zona del Fòrum. En el cas del carrer de la Maladeta, la regidora de Nou Barris, Janet Sanz, va argumentar que el preu de comprar els terrenys era massa elevat, i va convidar els veïns a treballar en alternatives per aconseguir el corredor verd, unes alternatives que no hipotequessin les inversions en aquest i altres barris. La gerent del districte, Gemma Arau, va ser l’encarregada de respondre les entitats de l’Ateneu la Bòbila i ho va fer convidant-les a buscar un espai prou gran perquè hi cabessin totes. “Malauradament no tenim altres mil metres quadrats buits per encabir-vos a tots conjuntament, per això hem desprogramat coses a Can Verdaguer, com un dels espais on podeu dur a terme les activitats.- va assegurar- I sobre l’espai que proposeu, l’escola Deià, no es pot fer servir perquè Serveis Socials està treballant en un projecte per encabir-hi un servei. Ratificarem que es manté aquest projecte”.

A la sessió també el col·lectiu Nou Barris LGTBI va llegir un manifest en suport al Dia de la Visibilitat Lèsbica, i va desplegar una pancarta al balcó de la Seu del Districte amb el lema “El horno está para bollos”, que el govern es va comprometre a mantenir durant tot el dia d’avui. Una acció prèvia a les mobilitzacions que es faran aquesta tarda, una concentració a la plaça de la República a les 18.30h, abans de la manifestació unitària de la plaça de Tetuan a les 20h.

I, entre altres qüestions, veïns pendents de desnonament o que ocupen un pis van mostrar el descontent per la nova llei de desnonaments exprés i van reclamar més suport i solucions.  L’AV de Ciutat Meridiana també va llegir el comunicat sobre l’ocupació del mercat de Núria dilluns passat, coincidint amb les celebracions de Sant Jordi. Els veïns van demanar solucions a la manca de comerç a la part alta del barri. La intenció dels veïns és que una cooperativa veïnal s’encarregui de la gestió del mercat. Tot i que també contemplen un possible ús social de l’equipament no volen que es traslladi allà la seu de  l’associació de veïns. El govern va recollir la voluntat dels veïns i va assegurar que no està previst ubicar la nova seu de l’AV de Ciutat Meridiana al mercat. La gerent va anunciar que l’entitat s’ubicarà a la part baixa del barri, en una zona on es projectaran diversos equipaments per a la zona nord.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies