Una festa per la convivència inaugura oficialment la mesquita del carrer del Japó

Actuacions musicals, una mostra gastronòmica i la lectura d’un manifest per presentar el centre al barri

La Comunitat Islàmica de Nou Barris inaugura avui oficialment el centre de culte situat al carrer del Japó. Tot i les discrepàncies amb un sector dels veïns del carrer, la comunitat, amb el suport de les entitats de la Prosperitat i Nou Barris, volen celebrar la inauguració amb una festa de la convivència en què es barrejaran cultures. Està previst que els actes comencin a les 17.30h a la plaça d’Àngel Pestaña. Després de la lectura d’un manifest en suport al centre de culte i en contra dels actes de rebuig i vandàlics que ha rebut el centre i els seus membres des que van començar les obres fa més d’un any. Les paraules deixaran pas a diverses actuacions musicals a les 18.30h, acompanyades d’una mostra gastronòmica a càrrec de la comunitat musulmana de Nou Barris. A aquella hora s’obriran les portes de la mesquita als veïns i veïnes perquè puguin conèixer de primera mà què s’hi fa i com és.

La comunitat musulmana espera ara que l’ambient es vagi normalitzant i es recuperi un clima de pau al carrer del Japó. Confien que els veïns comprovin que no suposen cap molèstia, i puguin començar altres activitats com els cursos infantils i d’àrab. Els veïns contraris a la mesquita han al·legat sempre por a sorolls i massificacions al carrer perquè, diuen, és un carrer de voreres estretes. Des de fa un any han organitzat cassolades en contra del centre i han fet sentir la seva opinió a plens i audiències del districte. Al mateix temps, la mesquita va rebre pintades i insults a les persianes, i silicona als panys. També van aparéixer enganxines i pintades de partits d’ultradreta com Democracia Nacional. Precisament fa un mes la fiscalia va portar al jutjat una denúncia contra set membres de Democracia Nacional per un presumpte delicte de coaccions i d’incitació a l’odi. Segons la Fiscalia, aquest grup aprofitava les concentracions veïnals contra la mesquita per ‘manipular políticament i exaltar’ els participants amb el ‘ferm propòsit d’incrementar la freqüència i intensitat de les protestes i generar sentiments de rebuig, odi i hostilitat generalitzades contra els musulmans en general’ i ‘acoquinar’ la comunitat musulmana perquè no obrís el centre. També  els acusa d’impedir als membres de la comunitat d’exercir ‘el lliure i legítim exercici de dret constitucional de llibertat religiosa’.

Aquest ambient hostil al centre de culte s’ha intentat mitigar amb mediació per part de l’Ajuntament, que s’ha reunit amb gairebé totes les comunitats de veïns. Un cop es van iniciar les oracions, també es realitzen patrulles de Guàrdia Urbana o Mossos d’Esquadra que han vetllat per evitar conflictes durant les pregàries. I les entitats del barri, especialment la Xarxa 9 Barris Acull, ha treballat contra la islamofòbia i ha col·laborat en l’organització de visites guiades a la mesquita en els darrers mesos.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies