Se suspèn el Plenari de Nou Barris  

La sessió va continuar a porta tancada al no haver-hi consens sobre els llaços grocs a la sala

El president del consell plenari de Nou Barris, Santiago Alonso, va decidir ahir suspendre el ple de districte perquè a la sala no hi havia consens sobre si es mantenien o retiraven els llaços grocs i les pancartes en suport als ‘presos polítics’.  La sessió es va continuar més tard a porta tancada, sense el públic assistent. Un grup de veïns va col·locar a l’inici de la sessió diversos llaços grocs a les portes i escales que donen a la sala de plens. També va situar un gran llaç de color groc als peus de la tarima on seuen els grups polítics.  A més, van penjar una pancarta en suport als ‘presos polítics’ a les escales d’entrada a la sala. Aquest gest va ser recriminat per alguns grups polítics i veïns que no hi estaven d’acord. Després d’un diàleg entre veïns i grups polítics, el president del consell plenari, de Ciutadans, va decidir mantenir els símbols per respectar ‘la llibertat d’expressió de tothom a la sala’.

La polèmica, però, no va quedar tancada ja que durant l’informe de la regidora es van col·locar diverses estelades i una bandera europea al costat del llaç gegant situat al terra. La discussió sobre aquests símbols va continuar fins que el president del consell va decidir suspendre temporalment la sessió i va convocar a la junta de portaveus per decidir què fer. La junta, constituïda per tots els grups polítics amb representació a Nou Barris, va decidir que es retiressin les banderes però que es mantinguessin els llaços grocs. Un cop es va comunicar la decisió a la sala, els veïns van retirar les banderes. Però la situació es va tensar quan un veí va retirar el llaç groc situat davant els polítics. A l’exterior, militants de Ciutadans van retirar els símbols que havia col·locat la CUP a l’inici de la sessió.  Davant tots aquests fets el president del consell del districte va anunciar la suspensió del plenari per evitar més situacions de tensió i poder reprendre els temes del districte amb tranquil·litat. La sala de plens va ser desallotjada sense haver acabat el punt de l’informe de la Regidora. Precisament, en aquest plenari estava previst un prec d’ERC que demanava al govern reposar al balcó de la Seu de Nou Barris la pancarta amb el símbol del llaç groc “en solidaritat amb els presos polítics i en reivindicació dels seus drets i de la seva posta en llibertat”.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies