Arrenca la rehabilitació del bloc més gran de Canyelles per carbonatació

14 blocs mudaran de color per reparar els desperfectes i millorar l’aïllament

Amb un any de retard però ja s’ha començat a treballar en la rehabilitació de les façanes afectades de carbonatació, una patologia que es dona quan la humitat afecta les bigues del formigó i provoquen esquerdes i petits despreniments. Aquesta fase d’obres repararan 14 blocs que guanyaran també en aïllament tèrmic. Un cop acabades les obres, s’hauran rehabilitat gairebé la meitat del barri.

Les obres duraran un any i mig en el qual es repararan els desperfectes a les façanes de 14 blocs que fan, conjuntament, uns 250 metres de llarg i més de 500 habitatges. Són els anomenats blocs D, també coneguts com a “el vaixell” per la seva envergadura. Es reforçarà la façana per evitar que hi penetri la humitat i d’aquesta manera també es reforça l’aïllament tèrmic dels habitatges. “Els blocs que s’han reparat la gent està encantada. –explica Miquel Abdón, AV Canyelles- Els blocs han quedat molt més protegits de l’exterior i han de posar molt menys la calefacció. Tan davant el fred com la calor s’ha guanyat.”

Les actuacions a les façanes també canviaran el color d’aquestes, seguint els criteris del Pla Director Tècnic i Cromàtic de Canyelles, acordat entre el Patronat Municipal i l’AV Canyelles. Aquests criteris estètics ja s’han aplicat en les fases anteriors de rehabilitació, canviant els colors terra dels edificis per grocs, taronges i vermells combinats amb tons grisos.

A més, en el cas d’aquests blocs s’aprofitaran les actuacions per fer reparacions a les juntes de dilatació que uneixen les escales interiors dels blocs. En el seu moment, fa 40 anys, es van construir de forma independent als pisos, per fases, i amb el temps han aparegut esquerdes que no són perilloses per a l’estabilitat dels edificis, sinó que són simplement estètiques.

La carbonatació afecta pràcticament un 75% dels blocs del barri de Canyelles, ja que van ser construïts alhora pel Patronat Municipal de l’Habitatge. Per aquesta raó compten amb subvenció de les administracions. Les obres estan finançades en un 60% per la Generalitat i l’Estat, en un 25% pel Patronat Municipal de l’Habitatge i els veïns han d’assumir un 15% del cost. En acabar aquesta fase, quedarà rehabilitada gairebé la meitat dels blocs del barri, alhora que s’està treballant per començar una nova fase en una desena més d’escales. Les previsions més optimistes calculen que en tres anys tot el barri estarà lliure de carbonatació, el que suposa una xifra de 65 blocs de cinc tipologies diferents.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies