La Prosperitat celebra el rebateig com a plaça de les Treballadores i Treballadors de la Harry Walker

El Ple de Nou Barris aprova un canvi de nomenclàtor que posa èmfasi en la històrica vaga obrera

El darrer plenari de Nou Barris, celebrat a porta tancada, va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics el canvi de nomenclàtor de la plaça de Harry Walker pel nom de plaça de les Treballadores i Treballadors de la Harry Walker. “Estem contents de poder dir que li podem canviar el nom a la plaça de la Harry Walker i sobretot que podem posar en rellevància no que hi havia allà una fàbrica sinó tota la història i la lluita obrera i social que va esdevenir en aquesta fàbrica entre els anys 70 i 71.”, afirma Carles Izquierdo, conseller tècnic del Districte de Nou Barris. Aquest canvi prové del veïnat de la Prosperitat, que de fet fa uns mesos ja va cobrir les plaques de la plaça amb vinils amb el nom que defensen. “Ens semblava molt important que aparegués per fi, que es canviés la costum aquesta de nombrar la fàbrica, nombrar el capitalista, nombrar l’empresa, i no nombrar els treballadors. I per això estem doblement contents.- assegura Gonzalo García, de la Comissió del Centenari de la Prosperitat – A més, és important que hi hagi topònims al barri que facin referència a la Prosperitat i als seus veïns.”

La vaga que van protagonitzar les treballadores i treballadors de la fàbrica de recanvis automobilístics  va passar a la història per la seva duració, 62 dies, a principis dels anys 70, en defensa dels drets de les persones treballadores, que vivien unes condicions laborals molt dures. La lluita va traspassar fronteres i van rebre suport moral i econòmic de fàbriques de la resta d’Espanya i altres països. Els veïns del barri també es van posicionar al costat dels treballadors, i sempre havien vist amb mals ulls l’empresa, per la contaminació que generava amb la seva activitat. Per això els veïns i especialment la Comissió del Centenari de la Prosperitat reclamaven que es reconegués als treballadors, no tant a l’empresa. “No era just que una plaça portés el nom d’una empresa que s’havia distingit especialment per la repressió durant la famosa vaga del 70-71.”, explica Joan Catafal, de la Comissió del Centenari de la Prosperitat.

Ara, a banda del canvi de plaques de nomenclàtor, el veïnat també reclama que s’instal·li a la plaça alguna placa que expliqui la història d’aquesta lluita i de la Harry Walker.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies