Dos mesos sense escales mecàniques a la part alta de les Roquetes

Els veïns recullen signatures per reclamar solucions immediates per reparar la instal·lació

Els veïns de les Roquetes denuncien que les escales mecàniques del carrer de la Cantera estan avariades des de fa dos mesos.  Consideren que és massa temps fora de servei per a unes escales que connecten un dels gran eixos del barri, el carrer de la Mina de la Ciutat, amb la part més alta del barri i salven un gran desnivell. Es tracta, a més, de les escales mecàniques situades al costat del local de l’AV Roquetes.  Els veïns es van concentrar al migdia i al vespre davant les escales com a protesta i no aturaran les mobilitzacions fins que l’Ajuntament resolgui el problema amb el manteniment de les escales mecàniques i ascensors al barri.

Els veïns asseguren que han trucat insistentment al telèfon que figura a la instal·lació del carrer de la Cantera però que quan venen els tècnics a reparar les escales, marxen sense haver trobat la solució i ajornen la data de reparació que figura al cartell.  De fet, al solar privat situat al costat de la instal·lació s’hi troben cartells d’anuncis d’antigues reparacions que els mateixos veïns han llençat indignats.  “No parem de trucar al telèfon 900 – explica Manuel León, un veí – I ja pràcticament ens coneixen a tothom i saben de memòria els números de referència. Ara truca un, ara truca un altre… i així portem ja dos mesos!”. “He trucat moltes vegades i els dic que vinguin el més aviat possible, que hi ha gent gran, gent malalta, que no baixa la carrer perquè després no pot pujar per les escales”, afegeix Fina García, una altra veïna.  Des de fa dos mesos, les persones amb mobilitat reduïda, carros de la compra han de fer una gran volta per salvar el desnivell de les escales de Cantera. “Saps què és pujar carregada quan vens del mercat?  – pregunta la Núria Orbajena, de l’AV de les Roquetes –  I la gent gran amb bastons?  han de donar tota la volta per arribar a aquest tram.”

Aquesta no és la única queixa que tenen els veïns de les Roquetes sobre el manteniment d’ascensors i escales mecàniques al barri. Diversos veïns han denunciat també a les xarxes socials una nova avaria a l’ascensor del carrer d’Alcàntara que no es repararà fins a l’1 de juny, segons indica el cartell.  Per tot això els veïns reclamen que l’Ajuntament posi mesures efectives per donar un millor servei a les escales mecàniques i ascensors. “L’empresa de manteniment ens pot tenir sis mesos sense escales mecàniques. – lamenta Amparo Iturriaga, de l’AV de les Roquetes – Les escales estan fetes per a que funcionin i no perquè estiguin espatllades.” Durant la concentració, els veïns van decidir recollir signatures i fer-les arribar al Districte en una nova mobilització dimarts vinent. Des de l’Ajuntament ja s’ha  sancionat l’empresa encarregada del manteniment de les escales, el Grup Eulen. Els veïns suggereixen que els diners de les multes serveixin per a contractar altres tècnics més efectius mentre no es renovi el contracte de manteniment.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies