Neix el primer cau de la Trinitat Nova

L’espai obre dissabtes al matí per a una vintena d’infants

El projecte de l’Institut Escola de la Trinitat Nova ha aportat nous serveis i espais dins el Pla de barris, com ara un espai familiar o un grup de percussió, entre molts altres. Ara ha sorgit un cau, on una vintena d’infants gaudeix els dissabtes al matí d’11.30 a 13h de tot tipus d’activitats per passar-ho bé, reconèixer-se, estimar-se, conviure, i descobrir de tot allò que són capaços i capaces.

L’origen del cau es troba en la celebració dels Campaments Urbans 2017 impulsats per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona en el marc de Pla de Barris. Allà sorgeix la inquietud d’un dels monitors del barri, que veu la necessitat de generar un cau a Trinitat Nova. I la iniciativa troba el seu lloc en un dels eixos estratègics del programa Baobab: Generar les condicions necessàries per a la creació, desenvolupament i sostenibilitat d’un esplai o cau en els barris d’acció prioritària del Pla de Barris de Barcelona.

A dia d’avui, ja es compta amb un grup de sis joves de Trinitat Nova que amb molta implicació, empenta i sobretot il·lusió, han començat a fer activitats que permetran  als infants formar-se lliurament en la seva pròpia escala de valors, esdevenint així persones compromeses i participatives en la creació d’un barri millor i per tant, d’un món millor.

Segons afirma l’Ajuntament, el naixement del  Cau de la Trini és una gran notícia també a nivell de ciutat ja que va “en coherència i consonància amb el Projecte Educatiu de Ciutat. Aquest entén l’educació comunitària com el marc necessari per assolir una educació més ampla (per tothom), més llarga (al llarg de la vida) i més alta (digna), promovent que l’educació  es treballi en xarxa i de manera participada per tota la comunitat educativa de l’entorn proper, tot esdevenint un objectiu compartit i una eina per a la cohesió social.”

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies