Els veïns amb gossos reclamen a l’Audiència Pública un espai d’ús compartit al Parc Central

Les entitats de la Bòbila insisteixen en mantenir-se juntes durant les obres de l’equipament

L’Audiència Publica va començar amb la lectura d’un manifest dels membres del casal 3 Voltes Rebel que denunciava amenaces i diversos actes vandàlics al local. Els usuaris dels casal van denunciar l’aparició de diverses ‘pintades unionistes, algunes de caire feixista’ al local. També van denunciar que en diverses ocasions els han intentat forçar o malmetre el pany de la porta, com va passar el darrer dilluns, quan van haver de suspendre diverses activitats. Des del govern es van sumar a la condemna d’aquests i altres atacs que s’han patit darrerament al districte, com el de la porta del local del PDeCAT.

L’Audiència Pública, que es va celebrar al pati de la Seu del Districte, va comptar també amb la presència d’un grup de veïns amb gossos.  Els veïns van tornar a demanar una zona compartida on poder dur els gossos sense lligar en horaris pactats dins el Parc de Central de Nou Barris.  Segons els veïns, ja fa més de 6 anys que lluiten per aconseguir una zona d’esbarjo per a gossos i ara  demanen un compromís per reunir-se amb els responsables i arribar a un acord abans no entri en funcionament la nova normativa per a gossos.  La regidora de Nou Barris, Janet Sanz, va afirmar que la zona de gossos es farà perquè és un compromís del govern. Mentrestant, una de les propostes que hi ha damunt la taula es convertir la plaça Major de Nou Barris en un zona compartida a última hora del vespre per dur els animals sense lligar. Per als propietaris de gossos aquesta no és una bona alternativa ja que, segons diuen, ‘el ciment no és el millor paviment per a que els gossos corrin, i a la llarga tots els animals tindran problemes d’artrosi’.  La regidora va convidar als veïns a participar a la Taula de Benestar Animal per poder tractar tots aquest temes i trobar la millor solució.

Des de l’AMPA de l’Escola Àgora es va tornar a demanar una reunió amb els responsables del Consorci d’Educació per tractar els temes de manteniment i neteja a l’escola. Segons les famílies l’Ajuntament ja ha resolt el problema amb el tobogan situat al pati de l’escola, en molt mal estat i que suposava un perill per als infants. Tot i això afirmen que encara hi ha molts temes a resoldre al centre, com ara el mal estat d’algunes de les finestres, els lavabos i la manca de neteja a la casa del conserge. El Consorci ja s’ha reunit amb la directora del centre i va visitar les instal·lacions fa uns dies, però les famílies insisteixen en tenir també una reunió com a AMPA.

Les entitats de Porta també van demanar una reunió, en aquest cas amb el govern, per tractar dos dels temes importants per al barri: la reubicació de les entitats de l’Ateneu la Bòbila durant les obres d’ampliació de l’equipament i la necessitat de mantenir la rambla verda de Porta. La regidora va emplaçar a l’AV de Porta i a les entitats de l’Ateneu la Bòbila a una reunió en les properes setmanes per tractar plegats aquests temes.

Els veïns de Virrei Amat van demanar a l’Ajuntament que estudiï la prolongació de la línia de bus de barri 132 fins al CIS Cotxeres. Segons els veïns, amb una petita modificació del recorregut es guanyaria un millor servei per al barri. L’Ajuntament va assegurar que estudiarà la proposta però que a la ciutat hi ha moltes peticions que demanen canvis als recorreguts dels autobusos, i cal prioritzar i valorar els costos perquè no es poden assumir tots.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies