Els diners de la taxa turística il·luminaran aqüeductes de la Zona Nord

El projecte pretén dignificar i posar en relleu el valor patrimonial d’alguns elements del Nou Barris

Una part dels diners recaptats de la taxa turística serviran per dignificar i posar en el mapa de Barcelona els aqüeductes de Ciutat Meridiana i Torre Baró. La idea és il·luminar els tres aqüeductes i començar per un d’ells l’any vinent amb aquests fons.  La iniciativa forma part del projecte de turisme de Nou Barris que pretén dignificar i posar en valor els elements patrimonials i culturals del districte.

Amb un pressupost de 153.104 euros, un primer aqüeducte de la Zona Nord començarà a tenir llum pròpia. Aquests elements, que tenen un valor sentimental i patrimonial per als veïns, guanyaran en visibilitat com en el seu dia ho va fer el Castell de Torre Baró. “Volem dignificar i sobretot posar en rellevància aquests elements patrimonials i històrics que tenim al districte i que moltes vegades no es coneixen ja no només pels veïns i veïnes de Nou Barris, sinó també per la resta de la ciutadania de Barcelona”, explica Carlos Izquierdo, conseller tècnic del Districte de Nou Barris.  L’Ajuntament parlarà ara amb els barris de la Zona Nord per acabar de detallar el projecte i per decidir per quin aqüeducte començar. De moment, l’aqüeducte que connecta Ciutat Meridiana amb Can Cuiàs haurà d’esperar.  “Hi ha un altre projecte per aquest aqüeducte que és fer la famosa passarel·la que connectarà els dos barris – explica Izquierdo –  No volem que això impacti en tot el tema de la il·luminació,  per això hem decidit fer primer tot el tema de la passarel·la i després fer la il·luminació. Entre els altres dos aqüeductes hem de parlar ara amb el conjunt de la Zona Nord per decidir quin hauria de ser el primer. Nosaltres tenim algunes prioritats, però volem participar-les amb els veïns.”  La participació inclourà també acabar de definir la il·luminació exterior dels aqüeductes. Encara s’està treballant en els colors i les tonalitats que faran visibles els elements dins la ciutat.

El segon i tercer trimestres del 2017 la ciutat va recaptar 4,9 milions d’euros procedents de l’impost d’estades en establiments turístics. La meitat d’aquests diners es destinarà a diferents accions de millora d’infraestructures i de serveis, com la de l’aqüeducte. La resta es destinarà, entre altres, a promoure projectes culturals, com ara el festival “Flamencas a Barcelona”, que tindrà lloc a Nou Barris.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies