Veïns i professionals treballen en xarxa per promoure la salut al barri de la Prosperitat

El grup PromoSalut organitza xerrades i actua sobre les diverses problemàtiques que detecta

Des de fa tres anys el barri de la Prosperitat compta amb una taula per tractar temes relacionats amb la salut comunitària. Professionals de la salut i serveis socials treballen conjuntament amb l’AV de la Prosperitat, farmacèutics, casals d’avis i altres entitats del territori. El grup PromoSalut Prospe va configurar-se a partir d’una iniciativa veïnal i ben aviat va rebre el suport de molts agents relacionats amb el món de la salut. L’objectiu d’aquest grup comunitari és informar i donar eines als veïns de la Prosperitat per poder gestionar millor la seva salut.

PromoSalut organitza cada tercer dijous de mes una xerrada al Casal de Barri de la Prosperitat sobre temes relacionats amb l’àmbit de la salut. En aquestes xerrades es tracten temes com l’obesitat, l’alimentació saludable o el perill de les dietes miracle, però també es parla de salut mental, estalvi energètic i molts altres temes que estan lligats a la millora de la salut. “Feia falta més formació i més informació a la població, i sobretot pel tema Google, que la gent es pensa que tot el que hi ha a Google és cert. – explica Gemma Rubí, farmacèutica de la Prosperitat- Vaig pensar que seria una bona iniciativa aportar coneixements més científics i reals per combatre la desinformació.” Algunes d’aquestes xerrades es programen des de la taula de PromoSalut però també hi ha algunes que sorgeixen de propostes i suggeriments dels mateixos participants a les sessions. “No és una escola de salut, és donar resposta als dubtes que la gent té sobre salut.”, assegura Montserrat Espuga, adjunta de direcció del CAP Rio Janeiro

D’altra banda, les reunions del grup serveixen també com a vincle per teixir una xarxa comunitària entre tots els agents que treballen d’una manera directa o indirecta en l’àmbit de la salut. A partir de la taula es detecten moltes problemàtiques i es busquen solucions de manera transversal gràcies a l’intercanvi de coneixements i experiències entre la comunitat de veïns i el món professional.  “Segons el tema que surt, veiem de tots els agents qui és el que l’ha de donar resposta. Si és salut, nosaltres des del CAP ens encarreguem de buscar el recurs. Si cal, ve algú de fora, com ara els Mossos d’Esquadra o els experts en estalvi energètic”. Els integrants de la xarxa estan molt satisfets amb el projecte i de fet ja preparen la temporada vinent a partir del llistat de temes suggerits pel veïnat.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies